"Újra kibújt a jobbikos szög a zsákból"

Értelmes válaszok.

Z. Kárpát Dániel napirend előtti felszólalásában beszélt arról, hogy nehéz szavakat találni arra, hogy a kormányzat 2 nap alatt megvont 70 milliárd forintnyi állami támogatást a magyar jövőtől, és több százezer embert zárt ki lakástámogatásokból. A csok-ot ugyanis a jelenlegi keretek között nem vehetik igénybe az egyedülállók, az egygyermekesek, az idősek, vagy épp a társasházak lakói. Pedig meglenne ennek a koncepciónak a költségvetési forrása - tette hozzá a jobbikos politikus.

A képviselő szerint a Rogán Antalhoz köthető lakáslottó (NOK) követelt magának piaci teret, azt pedig önmagában is viccesnek nevezte, hogy a fogyasztói csoportok korábbi vezetői térhetnek most vissza.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy így a társasházaknak 4-5 év múlva nem lesz elég pénzük a kötelező felújításokra, miközben az 2018-ra az ltp-kra fordított állami támogatásainak kétszerese térült meg.

Ezzel azt üzenik, hogy külföldön tágasabb - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, kiegészítve azzal is, hogy a lakásbővítések, -felújítások elmaradása a gyermekvállalás elmaradásával is járhat.

 
Tekintse meg a teljes felszólalást

"Újra kibújt a jobbikos szög a zsákból" – válaszolt az elhangzottakra Tállai András, majd felidézte, Z. Kárpát Dániel nemcsak népszavazási kezdeményezést, de még törvényjavaslatot is benyújtott az ltp-k védelmében. Tállai András szerint azonban ezzel a bankrendszer oldalára állt az ellenzéki párt.

De nem volt megállás, az adóügyi államtitkárnak tovább kellett folytatnia a jobbikozást, így többek között elmondta, a Jobbik egy "radikális pártból szerethető párt lett". Sőt, a kormányképviselője még Volner Jánost is felidézte, és elkezdett LMP-zni.

Mindenesetre az nem derült ki, hogy mi lesz azokkal magyar állampolgárokkal, akik eddig is kiszorultak a csok-ból, de az ttp-k kinyírásával elvesztették a lakásmegtakarítási konstrukciójuk állami támogatását is.

(Címlap- és borítókép: Z. Kárpát Dániel - fotó: Béli Balázs / Alfahír)