Elkaszálta Gulyás a fideszes vezetésű Zamárdira tervezett, 25 méter magas lakópark tervezetét

Elkaszálta Gulyás a fideszes vezetésű Zamárdira tervezett, 25 méter magas lakópark tervezetét

Nemrégiben egy lakótelep építésének terve borzolta Zamárdi lakosainak kedélyeit: a terv az volt, hogy a Balaton Sound kempingjének helyére 25 méter magas házak épülhetnek, egész pontosan, hogy a terület „nagyvárosias lakóterület” besorolást kapjon, és 8 db 9 emeletes valamint 10 darab 5 emeletes épületet húzzanak fel a 10 hektáros ingatlanon. Ott, ahol most jelenleg félezer fa áll, a szomszédság pedig Natura2000-es terület.

A helyieknek mindössze 15 napjuk volt tiltakozni, akik így gyorsan petíciót indítottak, hogy megakadályozzák a "jóízlés, tó és a jövő nemzedékeivel szembeni elleni merénylet" ellen, mivel szerintük az építkezés jelentősen megváltoztatná a kisváros képét és lakóinak számát. 

Csakhogy a terveket támogatja a képviselő-testület, bár a megyei kormányhivatal korábban aggályokat fogalmazott meg a beruházással kapcsolatban.

A lakópark ügye egészen magasra eljutott, miután Gulyás Gergelyhez fordult Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a Zamárdiba tervezett ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban. Tájékoztatása szerint az építkezés miatt több aggódó zamárdi lakos is megkereste.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderült,

A miniszter egyetértett a képviselővel abban, hogy a kisvárosba tervezett tizenkilenc társasház és szálloda aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata és a tihanyi védett tájkép is sérülne.

"Az építésügyért felelős Miniszterelnökségen, illetve a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban. A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak"

- hangsúlyozta.