Rakétacsapás érte Zaporizzsja lakónegyedét, sokan meghaltak, köztük gyerek is

Rakétacsapás érte Zaporizzsja lakónegyedét, sokan meghaltak, köztük gyerek is

Rakétatámadás érte vasárnapra virradóra a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja városát, helyi hivatalos források szerint legkevesebb 17-en meghaltak, sokan pedig megsebesültek.

Kórházi források szerint a halálos áldozatok között gyerek is van.

Anatolij Kurtev, a városi tanács egyik tagja Telegram-üzenetben azt közölte, a rakéták Zaporizzsja lakónegyedére hullottak, több épület és út megrongálódott.

Olekszandr Sztaruh, Zaporizzsja megye kormányzója az MTI beszámolója szerint leszögezte: a rakétákat szándékosan lakónegyedekre lőtték ki, és ez azt bizonyítja, hogy

"az ellenség nem hagy fel a civilek elleni terrorral".

A héten már korábban is rakétatámadás érte a város civilek lakta negyedét, akkor a hatóságok azt közölték, hogy a támadásban legalább hárman meghaltak.

Szombatra virradóra pedig folytatódtak a sorozatos orosz tüzérségi támadások Zaporizzsja ellen, a becsapódó rakéták akkor már 14 embert öltek meg, 12 sebesültet pedig kórházba kellett szállítani.

Robbanások rázták meg Harkivot, közben Zaporizzsja újra tüzérségi támadás alatt

Szombatra virradóan robbanások rázták meg az ukrajnai Harkivot, Zaporizzsja ellen pedig folytatódtak az orosz tüzérségi támadások, a halálos áldozatok száma tovább nőtt - derült ki a helyi hatóságok friss bejelentéseiből.