Zavar az erőben - indexes gúnyolja az amerikai elnököt

Még az amerikai titkosszolgálatot is kritizálja a híroldal újságírója. Ez tényleg durva.

„Obama kiakadt a kínaiak új törvényén :D :D” – címmel írt cikket az Index.hu szerzője Kolbert András. Szerinte nehéz röhögés nélkül kibírni, hogy az Egyesült Államok elnöke úgy kritizálja a pekingi kormányt, hogy közben ugyanazt csinálja a washingtoni hatalom is.

Az alaphír szerint Barack Obama, az USA elnöke hétfőn élesen kritizálta a kínai kormánynak azt a tervét, amely törvényekkel kötelezné a Kínában is tevékenykedő amerikai cégeket arra, hogy hátsó ajtókat nyissanak az árult szoftverekben és hardverekben, illetve átadják a használt titkosító algoritmusok visszafejtéséhez szükséges kulcsokat.

Az Index.hu szerzője szerint ez egy „valóban felháborító dolog”. 

Ugyanakkor megjegyzi, hogy a kínaiak semmi olyat nem kérnek, amit az USA vagy épp Nagy-Britannia kormánya ne kérne már évek óta. Megjegyzi, hogy az FBI és az NSA vezetője hivatalosan is figyelmeztették az Apple-t és a Google-t arra, hogy nem túl jó ötlet olyan szolgáltatásokat tervezni vagy üzemeltetni, amik titkosítása mögé nem látnak be az ügynökségek.

Kollegiális tanács Kolbert Andrásnak: ajánlott elolvasni az „Az Indexen keresztül üzent a CIA?” – című alfahires cikket, majd sürgősen egyeztetni Dezső Andrással, nehogy valami baj legyen.

Utoljára Dezsőnél láttam a „:D” – mosoly jelet alkalmazni  a „Na, és azt a viccet ismeri, hogy Vona Gábor független Magyarországot akar? :DDDDDDDDDDDDDDDDDD” – mondatában.