Zay-keltés: hangosbemondós kampányautókkal játssza ki a cenzúrát az ellenzéki összefogás

Zay-keltés: hangosbemondós kampányautókkal játssza ki a cenzúrát az ellenzéki összefogás

Az április 3-i országgyűlési választás 30 billegő, azaz kétesélyes körzetében indít hangosbemondóval felszerelt autókat az ellenzéki összefogás. A járművek egy részét pénteki sajtótájékoztatóján mutatta be az Egységben Magyarországért, a kocsikról az új kampánydal mellett a három legfontosabb üzenet fog szólni.

A szójátékkal élve Zay-keltésnek nevezett akció keretében a következő szöveg hangzik el:

Egy percet kérünk!

Egy perc figyelmet, hogy elmondhassuk azt a három mondatot, ami összefoglalja, hogy mi a közelgő választás tétje!

  1. Orbán Putyin embere. Nekünk a Nyugathoz kell tartoznunk, ehhez kormányt kell váltanunk!
  2. Orbán nem tudja megoldani a megélhetési krízist, hiszen ő okozta. Áremelés helyett bér- és nyugdíjemelésre van szükség!
  3. Orbánnak már nem ad pénzt az Unió. Csak egy új kormány tudja hazahozni a minden magyarnak járó, 1,5 milliós támogatást!

Ha egyetért ezzel a három mondattal, akkor kérjük, adja tovább három embernek, és április 3-án szavazzon Márki-Zay Péterre, szavazzon az 1-es listára, szavazzon a hat párt közös jelöltjeire!

A sajtótájékoztatón a momentumos Fekete-Győr András azt mondta, kilenc nap múlva történelmi és sorsdöntő választások lesznek, az emberek ugyanis arról fognak dönteni, hogy Keletre, a putyini világhoz, vagy pedig Nyugatra, a NATO-hoz és az Európai Unióhoz szeretnének-e tartozni.

Hozzátette: a közvélemény-kutatási adatok eltérő eredményéiben egy dolog közös, az pedig az, hogy szoros eredmény várható. Ugyanakkor az ellenzéknek több tízezer óriásplakát helyett inkább „kreatív képzelőereje van”, ezért kisteherautókról fogják a mindent eldöntő, 30 billegő körzetben terjeszteni az ellenzéki üzeneteket.

A párbeszédes Tordai Bence szerint „a következő kilenc napban dől el a sorsuk”, ezért mindent beleadnak „életük hajrájába”.

„Többen vagyunk, igazunk van, és elképesztően erős bennünk a változás iránti vágy”.

Tordai szerint van egymillió választási nagykövetük, akikkel napi szintű kapcsolatban állnak, de nem csak rájuk bízzák a kormányváltás ügyét: a választás 30 billegő körzetben fog eldőlni, ezért több tízezer aktivista mellett több száz ember fog elmenni ezekbe a csatatér körzetekbe, mindegyik helyszínen „bömbivel” hirdetve az „igazságot”.

A DK-s Bősz Anett szerint a következő egy hétben mindenkinek három másik embernek kell elmondania a három legfontosabb üzenetet:

„Orbán Viktor Putyin embere. Nem fogunk tudni kikeveredni ezekből a sötét ügyekből, hacsak nem ez a kicsi kompország végre kiköt Nyugaton.”

- fogalmazott, hozzátéve, a rossz gazdaságpolitika az emberek minden pénzét felemészti, ráadásul Orbán Viktor kormánya nem fog hozzájutni a koronavírus-járvány okozta hatásokra nyújtott uniós támogatásokhoz sem.

Az Alfahír kérdésére Bősz Anett hozzátette: alapvetően a technikai stáb egy része fogja vezetni ezeket az autókat, de majd ellenzéki képviselők és képviselőjelöltek is vinni fogják őket egy-egy napig, akár egymás választókerületeiben is segítve a kampányt.