Zöld utat kapott a Jobbik-Konzervatívok népszavazási kezdeményezése a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről

Zöld utat kapott a Jobbik-Konzervatívok népszavazási kezdeményezése a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről

120 nap áll rendelkezésre, hogy összegyűjtsék a 200 ezer aláírást a referendum megtartása érdekében, ami Lukács László György szerint lehetőséget biztosít arra, hogy megszüntessék a Parragh László-féle éves lehúzást.

„Nagyon fontos, hogy a Jobbik-Konzervatívok ezzel a kezdeményezésével a vállalkozásoknak kínálja és adja a lehetőséget, hogy elmondhassák véleményüket, de hívjuk az összes embert, hogy véleményt nyilvánítsanak és segítsék az aláírásgyűjtést, mert ezt nem egy párt akciójaként kell megvalósítani, hanem egy közösségi akcióként, hiszen akkor lehet jó szándékkal megszervezni a népszavazást, ha azt a lehető legtöbben támogatják.” - így értékelt Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője, miután a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hitelesítette az ellenzéki politikus népszavazási kezdeményezését, amely a kötelező 5000 forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről szól. Az NVB mai döntése értelmében tehát elindulhat az aláírásgyűjtés, ami Lukács szerint lehetőséget biztosít arra, hogy végre meg lehessen szüntetni a Parragh László-féle kamarának fizetendő éves lehúzást, amelyért amúgy sem kapnak semmilyen segítséget cserébe a vállalkozások. Az NVB épülete előtt tartott sajtótájékoztatón a képviselő jelezte, a munkavállalók mellett a munkaadókra is számítanak.

Az elkövetkező időszakban tehát ezen fogunk dolgozni, és a Jobbik-Konzervatívok ehhez adja a lehetőséget és ezt szeretné a vállalkozások számára is kínálni, hogy fogjunk össze és közösen valósítsuk meg ezt a népszavazási kezdeményezést. Legyen tehát népszavazás, hogy eltöröljük ezt az 5000 forintos kamarai díjat és ha már itt tarunk, akkor tovább is lehet lépni, hogy mennyiben kötelező akár a gazdasági kamarai tagság, vagy az agrárkamarai tagság, vagy más kamarai tagság, amelyről jogszabály született, most tehát felmerült, hogy más kamaráknál is lehetőség lehessen ezeket eltörölni

- mondta Lukács László György.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője üdvözölte az NVB döntését, amely alapján 120 nap áll rendelkezésre a szükséges 200 ezer érvényes aláírás összegyűjtésére, hogy megtarthassák a népszavazást a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről. Ha érvényes és eredményes lesz a referendum, akkor a parlamentnek kötelező erről jogszabályt alkotni.

Címlapkép: Lukács László György a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője. Fotó: Alfahír/Béli Balázs