Hármas metró: "az összes ilyen kocsit le kellene állítani"

Egy felújított szerelvény ajtói mindkét oldalon kinyíltak, csoda, hogy nem sérült meg senki.

A váratlanul kinyíló ajtóknál szerencsére senki nem zuhant a sínek közé. Az ATV úgy tudja: a szerelvény vezetője azonnal leszállította az utasokat, és kiállt a forgalomból. A Metróért Egyesület elnöke az egyik közösségi oldalon arról írt: az első jelek szerint nem a vonatvezető hibája miatt nyíltak ki az ajtók mindkét oldalon.

Az ATV Híradónak a Metróért Egyesület elnöke, Bíró Endre azt mondta, az összes ilyen kocsit azonnal le kellene állítani mert "biztonság kritikus" hiba történt.

Ma reggel pedig a 4-es és a 6-os, a 17-es, a 19-es és a 49-es vonalán is fennakadásokra kell számítani. A 4-es, a 6-os és a 17-es villamos helyett pótlóbuszok járnak a Széll Kálmán tér és a Jászai Mari tér között áramellátási hiba miatt. A 17-es villamos Széll Kálmán tér és Komjádi Béla utca között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon a 4-es és 6-os villamospótló autóbusszal lehet utazni - közölte Facebook-oldalán a BKK kedden, néhány perccel 9 óra után.

A Jobbik már nem vár magyarázatot az újabb meghibásodásra, hanem követeli azt. A párt felháborítónak tartja, hogy a Fidesznek egy-egy üzlet fontosabb, mint az emberek biztonsága.

Ugyanabban az időpontban közölték: a 19-es és a 49-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Kelenföld vasútállomás és a Móricz Zsigmond körtér között, mert baleset történt.

Eközben pedig:

Budapesti látlelet: Tarlós nem bírta tovább 2014-es autóját, új kellett neki

Tarlós István eddig egy valamivel több, mint kétéves Volkswagen Passattal járt, de most új járművel utazhat. A történet pedig, ahogyan hozzájutott a kocsihoz, egészen elképesztő.A HVG írta meg, hogy eredetileg Tarlós helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra kapott volna hétéves autója helyett egy újat.