Titkolózik az MVM - fennáll a gyanú, hogy a cég pénzéből fizette a CÖF a Vona-ellenes plakátot

Ezek szerint egy állami vállalat által termelt bevétel nem közpénz?!

Szávay István korábban közérdekű adatigényléssel fordult az MVM-hez, hogy megismerje az 508 millió forintos támogatás körülményeit, de válaszként arról tájékoztatták, hogy az állami tulajdonú cég támogatásait nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi így az infótörvény rá nem vonatkozik.

„Elképesztőnek és felháborítónak tartom ezt a titkolózást”

- jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő. Ez a levél véleménye szerint arról szól, hogy az MVM nem hajlandó nyilvánossága hozni, hogy milyen kérésre, milyen indokból, kinek a döntése szerint, milyen beszámolási kötelezettség mellett utalta ezt a félmilliárd forintot a CÖF számlájára. Ezek szerint egy állami vállalat által termelt bevétel nem közpénz?!

Az MVM sajtósa véletlenül bevallotta, hogy a kormány tömi pénzzel a CÖF-öt

Az Origo készített egy kedves, kamukérdésekkel tarkított interjút a kommunikációs igazgatóval, kicsit MVM-es PR-interjú jelleggel. A közelmúltban derült ki, hogy az állami vállalat több, mint félmilliárd forinttal támogatta a kormányközeli CÖF-CÖKÁ-t. A 444 szúrta ki a roppant unalmas interjú egyetlen érdekes részletét, a következő sablonkérdés arra vonatkozott, hogy az MVM támogatási stratégiája milyen irányokat jelöl ki, valamint hogy mi alapján választják ki a támogatott szervezeteket.

Szávay István felhívta a figyelmet arra is, hogy a jövőhéten kerül a parlament elé a civiltörvény, és a Jobbik pont azért élt kritikával a fideszes javaslattal szemben, mert az átláthatósági szigorítások nem vonatkoznak a belföldi finanszírozásra, a CÖF így újabb 100 milliókat fog kapni közpénzekből az ellenzéki pártok támadására. A fideszes civiltörvény másik kockázata, hogy a környező országokban ezt a törvényt a magyarság ellen fordíthatják, ami tegnap már meg is történt Romániában.

A Jobbik szerint pont a titkolózás miatt él az a gyanú, hogy az MVM 508 milliója a Vona Gábort lejárató plakátokra mentek – tette hozzá.

A teljes sajtótájékoztatót itt tudja megtekinteni: