Videó: gyáva módon támadtak rá a lincselők Drávapiski polgármesterére

Oldalról fellökték, aztán összeverték.

Az esetről eredetileg a Szabad Pécs nevű lap számolt be, azt írva, hogy lincselés történt, Mali Zoltánt pedig mentőhelikopter vitte kórházba. A rendőrök az eset kapcsán előállították Budai László alsószentmártoni polgármestert, valamint egy 37, egy 20 és 47 éves helyi férfit.

A lap most a vendéglátóhely biztonsági kamerájának felvételével jelentkezett, amin látszik, hogyan támadták meg Mali Zoltánt. A polgármester egy bárszéken ült, amikor hirtelen oldalról fellökte őt egy férfi, majd többen ütni kezdték.

Bár a kamerafelvételeken a lincselés nem látszik, úgy tudni, Drávapiski polgármesterének eltört a bal keze, fejsérülései vannak, térde is sérült, a veséit fájlalja, és valószínűleg a hasfala is súlyosan sérült, felszakadt.

Erről az N1TV-nek adott telefonos interjújában beszélt, a kórházból:

A támadás napján egyébként mintegy 300 cigány lakos tüntetett a kocsma- és trafiktulajdonos polgármester ellen, mondván, teljhatalma van, és ezt ők nem fogadják el.

„Találkoztam Szögi Lajossal a kapuban”

- utalt az Olaszliszkán cigányok által halálra vert tanárra Mali Zoltán egy tegnapi interjújában, miután saját felelősségére kiengedték a sürgősségiről.