Kovács Béla: "19-én, reggel 9-kor ott leszek a kihallgatáson"

Megszólalt az N1TV-nek Kovács Béla - épp egy vizsgálatra várt a jobbikos politikus.

A jobbikos EP-képviselő az N1TV kérdésére elismerte, hogy a közelmúltban valóban járt Abháziában, de nem azért, hogy bujkáljon, hanem az Abház Keresztény Apátság meghívására a leendő papoknak tartott egy 3,5 órás előadást az Európai Unió működéséréről.

Kovács Béla közölte azt is, hogy a brüsszeli orvosok segítségével sikerült javítani az állapotán (vérmérgezésben szenved), és jól halad a gyógyulása.

"19-én, reggel 9-kor ott leszek a kihallgatáson"

- rögzítette.

Elismerte azt is, hogy a korábban kihagyott kihallgatására még nem küldött orvosi igazolást, ugyanakkor ügyvédjén keresztül egy beadványban tájékoztatta az ügyészséget az egészségügyi állapotáról.

Kovács Béla holléte azért lett érdekes ezen a júliusi napon, mert Halász János fideszes szóvivő sajtótájékoztatót tartott a Magyar Idők utóbb kacsának minősülő cikkéből, amelyben a kormánypárti lap azt írta, hogy Kovács Béla Abháziában bujkál a nyomozóhatóság elől.

A lakájmédia állítását egyébként Kovács Béla meggyőző módon cáfolta, friss újsággal a kezében fotóztatta le magát ma Brüsszelben, az EP épülete előtt.

Halász Jánost egyébként lapunk szembesítette sajtótájékoztatóján a tényekkel, sőt még fotókat is vittünk neki – de láthatóan nem hatódott meg ettől.