A miniszterelnök túltolja a "kalandozó magyar" pózt: katonákat vetnénk be Líbiában?

Tényleg ennyire elveszett a realitásérzék?

Orbán már a júniusi EU-csúcson is felvetette, hogy Líbai északi és déli határaira európai katonákat kellene küldeni, hogy lezárják az utat a bevándorlók elől. Javaslatát akkor az EU-s vezetők többsége elutasította.

A mostani 180 percben nem árult el részleteket arra vonatkozóan, hogy képzelné el a magyar szerepvállalást egy ilyen akcióban, de ismerve haderőnk kritikán aluli állapotát, túl sok jóval nem kecsegtetne egy ilyen kaland.

Az EU-s menekültpolitika egyéb részeit viszont feleslegesnek nevezte a miniszterelnök:

"Nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára és nincs szükségünk közös európai menekültügynökségre, abból csak káosz, baj és szenvedés lesz."

Netanjahu és esz-Szíszi véd majd meg minket a migránsoktól

A miniszterelnök szerint Benjámin Netanjahu és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök budapesti látogatása "a magyar emberek megvédéséről, a külső védelmi vonalak felépítéséről szólt".

Szerinte annak, a "militáns terrorcsoportokkal szemben katonai erővel fellépő" Izrelnek a kezében lesz Európa és Magyarország biztonsága, ami nem is olyan burkoltan hosszú évek óta támogatja az Iszlám Államot, és minden létező erejével Szíria destabilizálásán dolgozik.

De úgy tűnik, a stabil katonai diktatúrával bíró Egyiptom is a kontinens és hazánk békéje fölött őrködik majd, igaz, hogy az ottani vezetés eddig sem engedett át nagy számban Európába igyekvő bevándorlókat, annak pedig semmi jele, hogy az ország "100 milliós népessége megmozdulna ", de az ilyen kis részletkérdésektől most inkább tekintsünk el.

Orbán szerint nincs olyan rendezvénye a világnak, amit Budapest ne tudna megszervezni

Bödőcs Tibor humorista szavaival élve mi erre csak annyit reagálnánk:"Egy sima hétköznapot kellene összehozni valahogy."Miniszterelnök úr!