Vona Gábor: Orbán Viktor csak egy valamit tud adni a népnek, ellenségképet

A Jobbik elnöke szerint a józan ész helyett, rögeszmék irányítják Magyarországot.

Vona Gábor arról írt,

„Orbán Viktort ismét bebizonyította, tisztességes bérek és nyugdíjak, modern egészségügy és oktatás helyett csak egy valamit tud adni a népnek: ellenségképet”.

A legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy a magyaroknak elegük van az állandó háborúskodásból, a hatalmi arroganciából, a korrupcióból.

Magyarországnak nyugalomra van szüksége, amihez pedig

  • erős határőrség,
  • nyugati bérek,
  • színvonalas egészségügy,
  • és modern oktatás,
  • de legfőképp tisztességes kormány kell,

„amely a szocialista helytartók és a fideszes oligarchák helyett a nép pártján áll”.

Vona Gábor szerint azonban Orbán Viktor továbbra sem képes az emberek valódi problémáival foglalkozni, helyette a saját démonaival küzd.

„Nem az ország sorsáért, hanem a saját hatalmáért aggódik, ezért bukása szükségszerű, hogy Magyarország az orbáni rögeszmék helyett a józan ész útjára léphessen.”

Ennek érdekében a Jobbik-kormány 2018-tól felszámolja a rendszerszintűvé vált korrupciót, hogy jusson pénz bérekre, nyugdíjakra, egészségügyre és oktatásra.

„Magyarország a fokozódó nemzetközi elszigetelődés helyett a Jobbik által kiharcolt európai szintű bérunió révén egy új, igazságos és szolidáris Európa zászlóvivője lesz, ahol egyenlő munkáért egyenlő bér jár, és ahol végre mindenki a saját szülőföldjén boldogulhat. Mert csak az az ország lehet sikeres, amelyet nem elhagynak, hanem ahová visszaköltöznek a polgárai”

- szögezte le Vona Gábor.

Mint ismert, Orbán Viktor tusványosi előadásában már arról beszélt, hogy az Orbán-kormány 2018-as választási eredménye már külpolitikai jelentősséggel bír, és neki most már nem az ellenzékkel, hanem a médiával, Soros Györggyel és Brüsszellel kell hadakoznia.