Hoppá! Semmilyen tevékenységet nem végez Simonka György 30 kilométert tévedő cége

Meglepő? A fideszes munkahely-teremtésre kapott pénzt, mégsem csinál semmit.

A Simonka-cég ügye azért kavart nagyobb vihart, mert

munkahelyteremtés céljából nyert el 60 millió forintos uniós forrást

a szerelőcsarnok megépítésére, ilyenformán nem volt mindegy, hogy a beruházást hol valósítják meg. Nos, a pályázati kiírásban még Medgyesegyháza szerepelt, és az, hogy 3 embert fognak alkalmazni, ám a valóságban Békéscsabán épült meg a csarnok -

és jelenleg semmilyen munkát nem végeznek.

(Jellemző, hogy az ellenőrzést végző Nemzetgazdasági Minisztériumnak semmi problémája nem volt és elfogadta a fejlesztésről készült jelentést).

A térség jobbikos országgyűlési képviselő-jelöltje, Kocziha Tünde arról tájékoztatta az Alfahírt, hogy a több gyanús ügybe is belekeveredő fideszes politikus cége semmilyen működési engedélyt nem kért még a békéscsabai telephelyre.

"Az önkormányzati hivatal Igazgatási Osztályától azt a felvilágosítást kaptam, hogy semmilyen tevékenység elindítására nem indult el engedélyezési eljárás, ezt pedig azt feltételezi, hogy a közeljövőben nem akarnak az uniós pénzből 2015-ben felhúzott csarnokban semmit sem csinálni"

- magyarázta a jobbikos politikus.

Kocziha Tünde szerint így felmerülhet a gyanú, hogy az elnyert 60 milliónak a nagyobb része a munkahelyteremtés helyett egészen más célokra ment el.

Érdeklődtünk a helyi viszonyokról az országgyűlési képviselő-jelöltnél, aki elmondta, hogy Békéscsabán - Simonkával szemben - sokan örülnének annak, ha munkahelyteremtésre szánt pályázati pénzhez juthatnának, ám az a tapasztalat, hogy ez csak azoknak sikerül, akik jó viszonyt ápolnak a helyi Fidesszel.

"Gyakorlatilag lehetetlen pályázni annak, akinek nincsenek politikai kapcsolatai, pedig sok helyi vállalkozás esetében valós a munkahely-teremtési szándék"

- fogalmazott Kocziha Tünde.

„Most ezek a fideszesek vannak, akik Simonkával, Ali Babával és a nyolcvan rablóval közreműködnek"

A Magyar Nemzet írt a legújabb a Békés megyei Fideszen belüli hatalmi (és pénzügyi) harcról. Kiderült ugyanis, hogy hamarosan vádat emelhet a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség: Polt Péter tájékoztatása alapján négy gyanúsítottja van a Helyi Termék Gazdaságfejlesztő Klaszter Kft.-nél költségvetési csalás miatt indult eljárásnak. Az ügyben az adóhivatal április végén javasolt vádemelést.

Hogy milyen károkat okoz ez a fideszes mutyi Dél-Békésben, arról végegyházi riportunkban számoltunk be (ebbe a térségbe tartozik Medgyesegyháza, és ez Simonka György választókörzete). Munkahely alig, a kis falvak kormánypárti polgármesterei pedig a közmunkával zsarolják a még itt élőket. Emlékezetes az is, a választók Végegyházán véget vetettek ennek, és a jobbikos Vajda Norbertet választották meg településvezetőnek.

Az is biztos, hogy Medgyesegyházán örültek volna az új munkahelyeknek, ám Simonka György inkább egy szintén az érdekeltségi körébe tartozó békéscsabai telket választott a szerelőcsarnok megépítésére - hogy aztán abban ne csináljon semmit.