Vége a vizes vb-nek - eljött az ideje az azonnali változásoknak az úszó szövetségben

A MÚSZ alapszabályának értelmében Bienerth Gusztáv elnök köteles rendkívüli közgyűlést összehozni.

Jelenleg a MÚSZ elvben 15 tagú elnöksége csupán 10 főből áll. Ahhoz, hogy a sportág vezető testülete döntésképes legyen, minimum 8 elnökségi tagnak kell érvényes mandátummal bírnia. Közülük négyen írásban már megfogalmazták lemondásukat, azaz, ha az Ellenőrző Testület vezetője nem adja be a lemondását, ők tették volna meg ezt.

Úgy tudni, sokakban fogalmazódott meg, hogy elég az elmúlt fél év sorozatos botrányaiból. Erre lehet példa az is, hogy a Fidesz által az elnöki székbe juttatott Bienerth Gusztáv elnök 80 pontból álló előterjesztését a május 21-ei közgyűlésen a tagság 75 százalékban leszavazta (és az elnökséget sem sikerült kiegészítenie 15 főre, csupán két jelölt elég szavazatot). Mindez nem volt elég ahhoz, hogy Bienerth levonja a kellő következtetést, és lemondjon.

Bienerth máris megbukott, Fürjes Balázs érkezhet az úszószövetség élére?

Valószínűleg már a július végéig tartó vizes vb után, de legkésőbb ősszel új elnököt választ magának a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos lehet az utódja a Gyárfás Tamás lemondása után januárban megválasztott Bienerth Gusztávnak - írja a 444.hu.

Csak a szokásos: hiába a csillogás, Magyarországon mindig érdemes a felszín alá nézni.