Vajon mit mondhat egy fideszes politikus, ha hazaküldi őt Rogán Antal? Erre kerestünk példát

fotó: Béli Balázs / Alfahír

Lapunk számolt be elsőkét Rogán Antal zseniális gondolatáról, miszerint a fideszes országgyűlési képviselőket visszaküldi a választási körzetükbe, lett légyen ennek bármekkora veszélye is. A cél egyszerű, hazugságokkal elfedni a nyugdíjasok valóságos problémáit. Azonban ez egyáltalán nem olyan könnyű feladat, mint ahogy azt a propagandaminiszter elképzeli.

Sőt, minél távolabb megyünk Budapesttől (és/vagy a parlament épületétől), ez annál nehezebbnek tűnik.

Vegyük például Farkas „Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi." Sándor fideszes képviselőt, zöldbárót, a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztost; neki Szentesen, Csongrád megye 3-as számú választókerületének központjában kell majd egy sajtótájékoztatón elmondania, hogy a Vona Gábor csúnyákat mondott, és hogy a Jobbik helyi képviselőjének itt az ideje bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól.

Íme Farkas Sándor, a vagyonnyilatkozatok virtuóza

Tavaly Farkas Sándor kapta a legtöbb állami és uniós támogatást. A résztulajdonában lévő cég már régóta jól teljesít: 2012 óta összesen több mint 2,5 milliárdos mezőgazdasági támogatásban részesült, írja a Direkt36. Farkas viszont ebből csak 925,5 milliót tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

Na, de vajon tényleg Vona Gábor Facebook-bejegyzése miatt forgolódnak álmatlanul Csongrád megyében a nyugdíjasok?

Szabó Zoltán Ferenc szerint nem, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje bepillantást engedett ebbe a valóban speciális formájú és összetételű választókerületbe.

A térségben még létezik a tanyavilág. Vannak olyan települések, ahol a külterületen többen élnek, mint a belterületen, így Nagytőke, Dóc és Pusztaszer nyugdíjasai is elsősorban a közbiztonságot tartják a legfontosabbnak. Emellett az úthálózat fejlesztése is létkérdés számukra, hiszen olykor kilométeres távolságokat kell megtenniük, Csongrád megyei útjai viszont felújításra szorulnak - ez nemcsak a lakosság, de a lehetséges gazdasági befektetők érdeke is.

Ugyanilyen fontos lenne beszélni a választókerület egészségügyi ellátórendszeréről - hangsúlyozta Szabó Zoltán Ferenc. Emlékeztetett, Farkas Sándor bár 2014-ben megígérte, de nem lett semmi a szentesi műtőtömbből, a korábban nagyhírű Dr. Bugyi István kórház finoman szólva is egyre nehezebb helyzetbe kerül, miközben a városi Központi Orvosi Ügyeletet kiszakították az eddigi helyéről, a mentőállomás közeléből, és a fideszes önkormányzati képviselők támogatásával Szentes másik végébe költöztették azt. Így a betegeknek jóval nagyobb távolságot kell megtennie, ha éppen beutalót kapnak egy kivizsgálásra.

Szabó Zoltán Ferenc ugyanakkor azt emelte ki, hogy

szakítani kell az eddigi nyugdíjas-politikával, és itt az ideje meghallgatni az idős emberek véleményét - nem pedig egyszerűen egy géphang mögé bújva hülyének nézni őket.

Mint mondta, több helyi nyugdíjas szervezettel is folyamatos kapcsolatban áll, de Szentestől kezdve Sándorfalván át Csongrádig, Kistelekig keresik meg őt idős emberek, személyesen, vagy a világhálón keresztül, így a képviselőjelölt tisztában van azzal, hogy elódázhatatlan a nyugdíjak további emelése.

Viszont az elszegényedő választókerület példája azt is mutatja, a jelenlegi konstrukció nem működik:

a 70-80 ezer forintos nyugdíjak esetében gyakorlatilag semmit sem jelent 1-2 százalékos emelés

- sokkal hasznosabb és hatékonyabb lenne a differenciálás.

Mint ismert, a Jobbik programjában szerepel, hogy azok, akik kevesebb nyugdíjat kapnak, magasabb arányban részesüljenek az emelésben azoknál, akik havonta akár több százezer forintos apanázsban is részesülnek.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1