Azért kaptak 508 millió forint közpénzt az MVM-től Orbán kamuciviljei, mert Soros - Toporzékol a CÖF

Orbán álciviljeinek is fáj az igazság.

Úgy látszik, a védhetetlen helyzetbe került Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) képtelen megemészteni, hogy az adatvédelmi hivatal állásfoglalása révén kénytelen lesz lerántani a leplet az 508 milliós titokról:

konkrétan, hogy mire is kaptak ennyi közpénzt az MVM-től?

Mert Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke állásfoglalásában bizony megerősítette, ami eddig is nyilvánvaló volt:

a cég állami vállalatként közpénzek fölött rendelkezik, így Szávay Istvánnak alkotmányos joga betekinteni abba, hogyan használják fel a rendelkezésükre álló összegeket.

A Fidesz kitartottjai azonban képtelenek voltak beletörődni az elkerülhetetlen lebukásba, és az eddigi titkolózás után úgy döntöttek, inkább komplett hülyét csinálnak magukból.

Mindenek előtt Szávay István elébük dobott "könnyű prédaként" festették le, ám semmivel nem tudták alátámasztani, miért értékelik így a jobbikos honatyát, aki minden követ megmozgatott, hogy leleplezze a "civilkedőket".

A közlemény továbbá azzal vádolja a Jobbikot, hogy "üzleti tényezővé vált", illetve a CÖKA szerint a törvény előtt kell majd helyt állniuk valamiféle "plakát üzelmeikért". Érdekes vádaskodás ez egy olyan szervezettől, ami a Fidesz kedvére való országos lejáratókampányokat indít, ha úgy tartja kedve, és akinek gazdái épp azzal vannak elfoglalva, hogy betiltsák és karhatalmi erővel hallgattassák el a legesélyesebb kormányváltó erő üzeneteit.

Az iromány legszürreálisabb része azonban a következő:

"Az MVM, a CÖF-CÖKA révén, a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál. A CÖF-CÖKA önkéntes szolgáltatásainak bemutatásával, hosszú távú elkötelezettséggel biztosítja a célok megvalósítását."

Némi élnaivitással kérdezzük: mégis, milyen "önkéntes szolgáltatásokkal" járul hozzá a CÖF a "közösségek összefogásához", vagy a "közhasznúság elvének erősítéséhez"? A miniszterelnök alfelében történő réveteg kóborlás és Vona Gábor úton-útfélen való mocskolása, az Orbán-rajongók külföldi toborzása, netán a menetrendszerű Sorosozás szolgálná ezeket a fenkölt célokat?

Az utóbbi, hatalmas társadalmi haszonnal kecsegtető tevékenységet most sem mulasztották el, a közlemény végén ugyanis leszögezik:

azért támogatta őket állami cégként az MVM, mert Soros György is támogat civil szervezeteket (:D).

Ehhez a nívóhoz már nincs is nagyon mit hozzáfűzni, minthogy kíváncsian várjuk a hamarosan nyilvánosságra kerülő adatokat a CÖF által elherdált állami milliókról.

Szávay ironikusan reagált FB-oldalán, ahol maga is posztolta a közleményt, mint írta: "a világlíra gyöngyszemei közé kívánkozó sajtókommünikét" változtatás nélkül, eredeti helyesírással osztja meg.

A Jobbik könnyű prédának vetett oda engem!!! A CÖF nevű fideszes kamucivil szervezettel való hónapok óta tartó hadakozá...

Közzétette: Szávay István – 2017. október 2.

Már nem hazudhat az MVM: hamarosan kiderül, milyen jogcímen adtak 508 milliót a CÖF-nek

Hosszas huzavona és bürokratikus gáncsoskodás után Szávay István, jobbikos képviselőnek végre sikerült egyértelmű állásfoglalást szereznie a nyilvánvalóról a rejtélyes CÖF-támogatás ügyében: a Magyar Villamos Művek (MVM) közpénzt kezel, ezért a gazdálkodására és az általuk kezelt pénzeszközök felhasználására vonatkozó információknak nyilvánosnak kell lenniük. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) végre tiszta vizet öntött a pohárba.