Betiltja-e a Fidesz a Jobbikot?

Felejtsék el a "vizsgálatot" és az ÁSZ-t. A Fidesz, vagyis a hatalom üzent.

A fideszes Alapjogokért Központ szerint akár be is tilthatják a Jobbikot, mivel a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett Állami Számvevőszék szerint a párt nem működik együtt a hatósággal, ezért az a volt fideszes országgyűlési képviselő által vezetett, a Kúria szerint is fideszesnek nevezhető Ügyészséghez fordult.

Eközben a Fidesz a saját pocsolyájában hempergő MSZP-nek nyújt mentőövet, és megpróbálva a lehetetlent, egy komoly, a kormányzó pártra veszélyes erőként bemutatva a totális szétesésben lévő szocialistákat.

A két hír összefügg.

"A Jobbik számára a lét a tét, mivel a legvégső esetben, ha súlyos jogsértést tapasztal az ügyészség, benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak."

- mondta az adónkból fenntartott fideszes propagandacsatornává züllesztett köztévében a Fidesz pártalapítványa által fenntartott fideszes Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Jól jegyezzék meg ezt a mondatot, mert nem egy kamucivil bohócszervezet, hanem a hatalom üzent.  

Tesztelnek

Az illető úriember nem véletlenül mondta ezt, nemcsak elszólta magát, ő bizony nagyon is tudatosan dobta be az ötletet. Ugyanis az egész, úgynevezett vizsgálat egyértelműen a Fidesz támadása, erről itt és itt tételesen írtunk is. Egy eltervezett, kigondolt műsor része.

Nincs is ezen semmi meglepő, a kormánypárt 2010 óta mindent megtett azért, hogy az állami intézményeket becsatornázza magához, ahogyan csak első látásra meglepő, hogy a Fidesz nyíltan antidemokratikus, és csak a közép-afrikai országok fejlett közéletébe illő ötletekkel bombázza meg a közvéleményt hat hónappal a választások előtt.

Ugyanis jelenleg tesztelnek. Tesztelik a másfél milliós táborukat, hogyan reagálnak egy már nyíltan diktatórikus ötletre.

A hatalom szempontjából ez persze érthető. A Jobbik ugyanis az utóbbi években a NER számára rendkívül veszélyes mozgást mutatva egyértelműen "túlnőtte" magát, nemcsak a legesélyesebb kihívóvá vált, de sikeresen túllépve saját árnyékán képes volt egyre több kormányváltó szavazót megszólítani. Ezzel párhuzamosan a szocialisták mindent megtettek, hogy leszalámizzák magukat, el is érték, hogy támogatottságuk a rendszerváltás idején mutatott mélységekbe essen.

És ez az a pont, amikor a Fidesz kénytelen belenyúlni, még akkor is, ha az eszköz büdös, mocskos, gyomorforgató. Mert csak ez maradt nekik.

Nem volt elég a buzizás, nem volt elég nemlétező jobbikos alapszervezetek feloszlatásáról szóló kamuhírek írogatása, nem volt elég nem létező törésvonalakat haluzni, nem voltak elegendőek a közpénzből fenntartott hírhamisító gyárak futószalagon gyártott hazugságai, ahogyan átlátszóvá vált az ideküldött "csalódott jobbikosok" armadája, akik valami különös véletlen folytán mindig ugyanazt mondták mindenről és mindenkiről.

Magyarul: nem volt elég az elhallgatás és nem volt elég a mocskolódás és nem elég már Soros sem a saját tábor összetartására. 

Keményebbet kell lépni, jelezni kell, nem engedjük ki a hatalmat a kezünkből, akárhogy is ugráltok. És persze jelezni kellett a saját tábornak is, bármire képesek vagyunk a hatalomért, a kérdés az, 

Ti mennyit tesztek meg a Mi hatalmunkért...

Mert még a végén kevés lesz másfél millió ember a kétharmadhoz egy 10 milliós országban.