Egy népes családi vállalkozás irányítja Magyarországot

Valamiből enni kell.

Amikor Orbán Viktor 2010-ben kormányra került, megígérte, hogy csökkenteni fogja a bürokráciát, a hivatalnokok számát, és kisebb lesz a kormány is.

De minden csak nőtt. Mert a családnak ennie kell.

A Magyar Nemzet a kormányhonlap és a Magyar Közlöny adataiból kiszámolta, hogy hány állami vezetőnk van jelenleg, és kiderült, hogy újabb rekordok dőltek meg.

Azzal, hogy Kósa Lajost döbbenetes módon miniszterré léptették elő nemrég, már 14 kormánytag van, amivel beérték az emiatt sokat bírált szocialista kormányt is. Államtitkárokból és helyettes államtitkárokból viszont jócskán le is hagyták azt, ugyanis jelenleg

58 államtitkár és 114 helyettes államtitkár van Magyarországon.

Tehát a miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok

összesen 186 főt tesznek ki.

Erre jönnek még a miniszteri biztosok, akiknek számát nehéz pontosan meghatározni, de csak Orbán Viktor alatt öt miniszterelnöki biztos van, mellettük pedig további 13 kormánybiztos, valamint 17 miniszterelnöki megbízott.

"Minden íróasztal meg tudja magyarázni a jogosultságát”

- magyarázta meg saját jogosultságát Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese nemrég, amikor elismerte, hogy megbukott a bürokráciacsökkentés.

Pedig a kormányfő pont azt ígérte meg 2010-ben, hogy ilyen helyzet nem fog előállni. Mint fogalmazott,

„sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele”.

Úgy tűnik, belefért. Mert miként a magyar föld sem került külföldi tulajdonba, és két hét alatt is milyen szép rend lett, úgy nőtt egyre nagyobbra a család is.