A Fidesz elgáncsolta az óraátállítás eltörlését

Pedig eleinte támogatták.

Szerdán tárgyalhatta volna az Országgyűlés gazdasági bizottsága az óraátállítás eltörlését, de a kezdeményező Kepli Lajos jobbikos parlamenti képviselő határozati javaslatának napirendre vételét a kormánypártiak

indoklás nélkül elutasították.

Az óraátállítás eltörlését már több mint egy éve szorgalmazza a Jobbik, mondván, mára indokolatlanná vált a rendszeres módosítás, a beteg emberek szervezetét pedig meg is terheli. Az ellenzéki párt a nyári időszámítást tartaná meg az eredeti, téli helyett.

Kepli Lajos lapunknak adott interjújában korábban azt mondta, szerinte a fideszesek azért félnek ettől a javaslattól, mert vagy az emberekkel mennek szembe, vagy a Jobbikot kell támogatniuk.

A gazdasági bizottság döntése szerint a kormánypártiak most is inkább a Jobbik-ellenességet választották, így hiába van elsöprő társadalmi támogatottsága a javaslatnak, abból továbbra sem lesz semmi. Pedig Kepli Lajos arról is beszélt, hogy még a fideszes szavazók is elismeréssel szóltak a javaslatról.

A Jobbik politikusa sajtótájékoztatót is tartott a negatív döntésről:

A legközelebbi óraátállítás október 29-én vasárnap lesz, és éjjel 3:00 órakor 2:00 órára kell majd visszaállítani az órát, így tavaszig az emberek többsége sötétben indul el otthonról, és sötétben is ér majd haza a munkából.

A Facebookon közben létrejött az Egymillióan az óraátállítás eltörléséért nevű oldal is.