A kormánypártok nélkül is megalakul a Fidesz pártfinanszírozását vizsgáló bizottság

A frakcióvezető emlékeztett a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt. által tett feljelentés szerint volt olyan szolgáltatás, amelyért a Fidesz egyáltalán nem is fizetett, összes költéseinek pedig mindössze harmadát vallotta be az Állami Számvevőszéknek.

A HírTv Zrt. büntetőfeljelentést tesz a Fidesz 2010-es plakátjai miatt

Büntetőfeljelentés megtételét tervezi a HírTv Zrt. a társaság korábbi menedzsmentjének a 2010-es választási kampányban való közreműködése miatt - írja a 24.hu. A hírportál úgy tudja, egy belső vizsgálatban nem találták nyomát annak, hogy kiszámlázták volna a Fidesznek a hirdetésszervezésen keresztül megrendelt köztéri reklámok költségeit.

A Jobbik egyebek mellett arra vár választ, mekkora költségvetési kár keletkezett, kinek milyen fokú büntetőjogi felelőssége van, továbbá hogy "a tiltott pártfinanszírozás" mennyire befolyásolta az ügy a 2010-es és 2014-es parlamenti választás eredményét.

Kitért arra is: korábban már volt olyan vizsgálat, 

amikor a Fidesz kezdeményezésére megnézték a pénz útját a Tocsik-botrányban érintett MSZP-nél és SZDSZ-nél. 

Hozzátette: a "fideszes kettős mérce" ebben az ügyben is tapasztalható, hiszen a mostani kezdeményezést egy gumisjogszabélyra hivatkozva leszavazták. Az ellenzéki pártok azonban a kormánypártok nélkül létrehozzák a "csonka bizottságot", amelynek üléseire meg fogják hívni a "releváns tanúkat" az ügyben.