Weinstein-szindróma - az ELTE egyik oktatója is visszaélhetett a hatalmával?!

illusztráció

Legalábbis az Eötvös Loránd Tudományegyetem elismerte azt, hogy etikai vizsgálat zajlik munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében az egyetem egyik oktatójával szemben, nem hallgatói bejelentés alapján.

Az Index kereste meg az intézményt, ugyanis olyan üzenetek jelentek meg a közösségi hálón, amelyek arról szóltak, hogy az ELTE egyik professzora "feltételeket" szabott a lány hallgatóknak.

Sőt, az írások szerint a professzor tanár kollégái falaztak is a zaklatások eltussolása érdekében.

Az Index megnevezte a levelében azt a tanárt, akiről szó lehet, az ELTE a válaszában viszont nem nevezte meg az oktatót, de nem is cáfolta, hogy a kérdésükben feltett személyről van szó.

Egyébként a zaklatás a Tanító- és Óvóképző Karon történhetett, ahol pár éve a gólyatábori erőszakot is elkövették.

A NER-ben nem lehet erőszak: módszeresen belezik ki Sárosdi Lillát

Módszeresen zajlik Sárosdi Lilla kibelezése. Ott tartunk, hogy meztelenkedő és sokakat megbotránkoztató színpadi szerepe miatt elvitatják tőle szavai igazát, azt a jogot, hogy a nyilvánosság előtt beszéljen arról, hogy elmondása szerint húsz évvel ezelőtt Marton László szexuálisan zaklatta őt. Tipikus zsigeri válasz ez a történtekre. Koncoljuk fel a rossz hír hozóját!

Az egyetem még annyit közölt a portállal, hogy az etikai vizsgálat lezárultáig nem adhatnak tájékoztatást a részletekkel kapcsolatban.