Valami készül, vagy csak a szokásos? - Orbán vejével poharazgatott Lázár János

A miniszter a "koronaherceg" kegyeit keresi?

A találkozóról egyelőre csak annyit tudni:

Lázár távozott előbb, és Tiborcz fizetett.

Elég gyanús viselkedés ez a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, pláne olyan kijelentései tükrében, miszerint a következő ciklusban kissé hátrébb szeretne lépni a politikai frontvonalból.

A találkozás széleskörű találgatásra adhat okot, pláne, hogy a két főszereplő nem is próbálta titkolni a tényt:

jóformán beültek a kirakatba.

Az Azonnali azt gyanítja, hogy a poharazgatásnak köze lehet Tiborcz egykori cégének, az Eliosnak a kényes ügyeihez, a vállalkozás ugyanis sokszor versenytárs nélküli pályázatokon nyert el egy rakás közbeszerzést, melyek keretében uniós pénzből "korszerűsítették" a közvilágítást számos településen.

Az ügyben az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálódik, az uniós pénzből megvalósuló fejlesztések pályáztatását pedig - minő véletlen - a Lázár vezette Miniszterelnökség intézi.

Orbán Viktor veje: „Vállalkozó beállítottságú ember vagyok"

Az érdekeltségei, üzleti kapcsolatai révén állandóan közpénzek környékén felbukkanó Tiborcz István a lapnak arról beszélt, hogy a közvilágítási projektek során sokat támadott Eliosban való részvétele és az abból való kiszállása kapcsán megértette, hogy Magyarországon a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhat bármivel. Állítása szerint most olyan területet választott, amely nincs semmilyen kapcsolatban állami és önkormányzati tenderekkel.