A lelkész helyett a fideszes képviselő „prédikált” a szószékről

A fideszes politikus nem először bújt báránybőrbe.

Isten kegyelméből I. Viktor - így még nem gyalázták meg az ezeréves magyar hagyományt

A kormányfő a Papp László Sportarénában a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen szólalt fel. Az MTI beszámolója szerint többek közt arról beszélt, hogy "a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányzásra van szüksége".

November 4-én a levert 1956-os forradalom hőseire emlékeztek a Veszprém Kereszténységéért Alapítvány szervezésében – írja a Népszava. A Szent Mihály-székesegyházban emléktáblát koszorúztak, szónoklatok hangzottak el, majd ökumenikus szentmisével zárták a megemlékezést, amelyen keresztény felekezetek képviselői szóltak a résztvevőkhöz. Illetve a Fidesz helyi vezetője is, mert Isó Zoltán evangélikus lelkész nem tudott jelen lenni az istentiszteleten.

Minő véletlen, hogy helyettesítőnek Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselőt, a Fidesz választókerületi elnökét kérte fel.

A Vehír tudósítása szerint Ovádi olvasta fel a szószékről Isó szövegét. A fideszes már gyakorlott „igehirdető”, márciusban óvodásoknak szónokolt egy másik templomban.

A november 4-i istentiszteletről a Népszava kérdezte a képviselőt és a lelkészt is, de egyelőre hallgatnak. A közösségi médiában a veszprémiek különböző érzésekkel fogadták a politikus szereplését, volt aki helyeselte, más azonban elítélte a fideszes "prédikációját".