Sallai Róbert Benedek: én utalni fogok a Jobbiknak 5000 forintot

Az LMP agrárpolitikusa leírta az egyszerű receptet: "ha van tényleg 600 ezer szavazója Jobbiknak, és mind 1000 Ft-tal megsegíti most a Jobbikot, akkor a pofájába lehet vágni a Fidesznek a követelt pénzt, és büszkén nekimenni a választásoknak".

Nincs olyan jó érzésű ember, aki el tudná fogadni azt, hogy a Fidesz - felhasználva egy állami szervezetet - szétver egy ellenzéki pártot.

Hiába küzd a hatalom! A Jobbikot támogatják az emberek abban, hogy mégis el tudjon indulni a választásokon

Emlékezetes, a korábbi országgyűlési képviselő, Domokos László vezette Állami Számvevőszék (ÁSZ) 4 hónappal a választások előtt döntött úgy minden jogalap nélkül, hogy a Jobbiknak több mint 660 millió forintos bírságot kell megfizetnie. Ez az ítélet egybecsengett azzal a fideszes szándékkal, hogy a legerősebb ellenzéki párt ne indulhasson el a 2018-as választásokon.

Sallai Róbert Benedek is világosan fogalmaz Facebook-posztjában:

"Nem vagyok Jobbik szimpatizáns. Nem vagyok Jobbik szavazó. De demokrata vagyok, és elfogadhatatlannak tartom, hogy a Fidesz/KDNP döntse el, hogy ki indulhat a 2018-as országgyűlési választáson. Elfogadhatatlannak tartom, hogy ellenzék választások előttre időzített méltatlan vegzálásával akarják befolyásolni a választások eredményét."

A parlament másik XXI. századi pártjának politikusa világosan látja a megoldást is:

"azért fogok utalni 5000 forintot a Jobbik számlájára, mert meggyőződésem, hogy a választóknak, a magyar embereknek van joga arról dönteni, hogy hol az LMP, a Jobbik, vagy Fidesz helye - nem a kormánynak.

Nem tudom milyen szabálytalanságokat tárt fel az ÁSZ, de abban biztos vagyok: az eljárás elfogadhatatlan, és ha van tényleg 600 ezer szavazója Jobbiknak, és mind 1000 Ft-tal megsegíti most a Jobbikot, akkor a pofájába lehet vágni a Fidesznek a követelt pénzt, és büszkén nekimenni a választásoknak."

Mint írta, nem lenne méltó az LMP-hez, ha a párt végignézné a demokrácia újabb lábbal tiprását.

"Ezért biztatok mindenki mást is: segítsük meg a Jobbikot, nem a Jobbikért, hanem a demokráciáért"

- zárta sorait Sallai Róbert Benedek.

sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

sss
2019. június 25. | 17:59
Az elnök szerint pártja nem dughatja homokba a fejét.
sss
2019. június 25. | 11:28
Tíz- és százmilliós profitot zsebelhetett be a Fidesz-közeliként elkönyvelt zenészek közül Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán is.
sss
2019. június 25. | 11:13
A miniszter szerint a kormánynak nem érdeke az a lejáratás, amit egyébként a kormánymédia indított el.
sss
2019. június 25. | 10:06
A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, 4,6 milliárd forintos ajándékot kaptak a kormánytól.