Havas vérdíja befutott a Hit Gyülekezetéhez? Gyorsan kaptak 750 millió állami támogatást

Leszámoltak a Vonáról könyvet író tévéssel, 10 nap múlva jött a pénz. 

A Magyar Közlöny december 28-i számában jelent meg a 2071/2017 (XII. 28.) számú kormányhatározat a hazai és határon túli egyházi fejlesztések támogatásáról. A határozatból többek között kiderül, hogy a Szent Pál Akadémia 364 159 800 forint támogatást kapott a Hit Park területén létesítendő könyvtár létrehozására, a Hit Gyülekezete pedig 394 030 200 forintot a Hit Park területén létesítendő rendezvényközpont létrehozására.

A kisegyház és teológiai oktatási intézménye tehát összesen

758.190.000 forintnyi közpénzt kapott karácsonyra a kormánytól. 

Az év végi meglepetésért azért dolgozni is kellett valamicskét az esztendő folyamán. Hit Gyülekezete az utóbbi időben egyre nyilvánvalóbban sorol be a Fidesz mögé.

Novemberben az egyház tulajdonában álló ATV-n futó Heti napló Soros-tervről szóló szavazását a Hit Gyülekezetének köreiből induló körüzenetekkel hekkelték meg.

Majdnem leszavazták a hitgyüli tévéjének nézői a Soros-terv létezését, de Sándor atya közbelépett

Az ATV-n futó Heti Napló tegnapi adása előtt szavazást indítottak arról, hogy létezik-e a kormánypropaganda által rongyosra sulykolt Soros-terv. Sváby Andrásék műsorát többnyire ellenzéki érzelmű nézők követik, így túl nagy meglepetéssel nem szolgált, hogy a november 23-án indult voksolás két nap múlva így állt:92% Nem, 8% Igen.Tegnap aztán hirtelen elkezdtek özönleni a szavazatok.

Tavaly karácsony környékén Andy Vajna és Németh Sándor közös ebédjéről szóltak a híradások, idén novemberben pedig Semjén Zsolt jelentette ki a kisegyház teológiai akadémiáján, hogy 

"minden lényeges kérdésben ugyanazt gondoljuk.”

Véletlenül hasonlóan ítélhették meg a Vona Gáborról írt könyvének megjelenése után a kormánypárti propagandasajtóban "szexuális zaklatási" vádakkal darabokra szedett

Havas Henrik ügyét is, akit éppen tíz nappal ezelőtt rúgtak ki az ATV-től.

Havas Henrikkel nem hosszabbít szerződést az ATV

Miután kiderült, hogy Havas Henrik napjaink legerősebb ellenzéki politikusának tekinti Vona Gábort és könyvet írt róla, többen szexuális zaklatással vádolták meg. Szinte biztos, hogy a két eset között összefüggés fedezhető fel, már csak azért is, mert az érintettek, Baukó Éva és Molnár Anikó is a hiteltelenségét az elmúlt években sokszor bizonyító TV2-nek vallott a zaklatásról.