Rendkívüli parlamenti ülés jöhet a titokban befogadott migránsokról

Úgy tűnik összegyűlhet a szükséges 40 aláírás ahhoz, hogy a Jobbik kezdeményezésére összehívják az Országgyűlés rendkívüli ülését, ahol magyarázatot követelhetnek Orbán Viktortól az 1300 migráns befogadására. A tervet bizonyos feltételekkel az MSZP is támogatja, de sajnos semmi garancia nincs rá, hogy a Fidesz komolyan is veszi a témát - írja a Magyar Nemzet.

Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője úgy tájékoztattatta a lapot, hogy a támogatásért cserébe feltételeket szabtak a Jobbiknak:

akkor írják alá a kezdeményezésüket, ha az ő "igazságos és méltányos nyugdíjrendszer" kialakításához szükséges javaslataikat is napirendre veszik, amit a vezető ellenzéki erő elfogadott.

Vona Gábor: a Jobbik rendkívüli parlamenti ülésen hallgatná meg Orbán Viktort az 1300 bevándorló beengedése miatt

A legerősebb ellenzéki párt elnöke felidézte, Szijjártó Péter külügyminiszter is elismerte, hogy hazánkban van az az 1300 ember, akikről Altusz Kristóf államtitkár helyettes beszélt a máltai lapnak. De még azt nem tudjuk, hogy titkos, vagy csak nonstop betelepítés zajlik, amin nem is kellene meglepődnünk - utalt Vona Gábor külügyér nyilatkozatára."Én meglepődtem rajta.

A két frakció létszáma meghaladja az ötvenet, tehát elvileg más pártokat vagy független képviselőket már nem kell meggyőzni, bár elképzelhető, hogy az LMP is beáll a jobbikos ötlet mögé (erről frakcióülésen dönt a párt).

Orbánék könnyen kibújhatnak a hurokból

Ha összegyűlik a szükséges aláírás, Kövér Lászlónak, az országgyűlés elnökének össze kell hívnia a parlamentet, lehetőleg a kezdeményezésben javasolt időpontra vagy néhány nappal későbbre.

Ez azonban egyáltalán nem garantálja, hogy érdemi vitát lehet majd tartani, hiszen ha a kormánypárti képviselők nem mennek el, akkor a napirend előtti felszólalások után már a napirendet sem lehet elfogadni.

"Semmilyen törvényes módon nem tudja megakadályozni Németh Szilárd, hogy Szél Bernadett részt vegyen a bizottsági ülésen"

Az LMP országgyűlési képviselője lapunk érdeklődésére közölte, a fideszes Németh Szilárdnak semmilyen jogalapja nincsen arra, hogy megakadályozza, hogy Szél Bernadett, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának állandó tagja részt vegyen a testület ülésén. Németh Szilárd valószínűleg elérte a politikai pályafutása legalját.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss