120 milliós üzletet kötne az egri fideszes városvezetés a diákokat ingyen dolgoztató polgármesterrel

Nyitrai Zsoltékat nem zavarja, hogy a hatóságok is nyomoznak barátjuk ügyében.

Portálunk korábban több cikkben leplezte le Bóta Józsefet, Szihalom fideszes polgármesterét, aki ingyen dolgoztatta az általa vezetett iskola diákjait a saját éttermében, a pedagógusoknak pedig több havi fizetéssel maradt adós.

Bóta ügyeiben nemrégiben az adóhatóság és a rendőrség is nyomozásba kezdett hűtlen kezelés miatt.

Úgy tűnik, a Fidesz mégsem hajlandó elengedni megbízható embere kezét: a Magyar Nemzet megtudta, hogy Eger városvezetése segíthet Bótának. A polgármester ügyeiről másodikként beszámoló lap információi szerint a város vagyonkezelő cége, az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távhő Zrt. megvásárolná a szihalmi polgármester tulajdonában álló kollégiumot.

A kollégium november közepén ürült ki, az igazgatótanács néhány hónappal később már tárgyalt is az ingatlan esetleges megvásárlásáról. A hírek szerint Bóta jól járhat: legalább nettó 120 millió forintot kérne az üresen álló négyszintes épületért, melyet aztán három évre ingyen bérbe vehetne a vagyonkezelőtől.

A városvezetés igyekezett a nyilvánosságot kikerülve megvásárolni a kollégiumot, amit ráadásul hitelből tenne meg. Arról egyelőre fogalma sincs az önkormányzatnak és a vagyonkezelőnek, hogy mihez kezdenének az ingatlannal: felvetődött az épület felsőoktatási kollégiummá, hosztellé és munkásszállóvá alakítása egyaránt.

Turcsányi Dániel, a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese, egyben a város alpolgármestere azt mondta, szó sincs baráti segítségről, a város befektet. Turcsányit egyébként éppúgy Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő embereként tartják számon, ahogy Bóta Józsefet.