A Jobbik a korrupciómentes, helyi érdekeket szolgáló atomerőmű-beruházást támogatja

Kiemelt vállalkozásfejlesztési övezetté tennék a létesítmény környékét.

A Jobbik jelöltje kiemelte, hogy az országos energiaellátás szempontjából szükség van az új blokk építésére, de pártja azt szeretné elérni, hogy

a beruházás ne "fővárosi cégeknek és Mészáros Lőrincéknek" hozzon hasznot, hanem a helyi vállalkozásoknak.

A Jobbik ezért munkahelyteremtéshez, telephelyvásárláshoz, telephelybővítéshez, gyártó kapacitásnöveléshez szükséges kedvezményekhez - akár vissza nem térítendő támogatáshoz, vagy kedvezményes hitelhez - juttatná azokat a cégeket, amelyek legalább három éve a régióban működnek.

Bencze János szerint így a helyi vállalkozások fejlődési lehetőséghez juthatnának, ami a külső befektetők számára is vonzó lenne, és gazdasági pezsgést eredményezhetne.

"Ebben a térségben a rendszerváltás óta nem történt jelentős fejlesztés, az itt működő cégek nem képesek önerőből fejlesztésre. Ha tőkéhez juthatnának, a térségbe áramló pénz olyan anyagi és szellemi tőkével rendelkező területet hozna létre, ami a beruházás után is meg tudná tartani pozícióját"

- érvelt a jobbikos jelölt.

Bencze szerint a Paksra vezető utakat is fejleszteni kell, ám nem csupán észak-déli, hanem kelet-nyugati irányba is, de elmondása szerint a térség egészségügyi ellátórendszerét is fejleszteni kell: egy új kórházra van szükség, illetve a mentőállomások létszám- és eszközállománya is bővítésre szorul.

Boldog születésnapot, félpályás útlezárás! - Egy éve keseríti a paksiak életét a 6-os útra omlott löszfal

Bizarr évfordulót "ünnepelnek" a paksi internetezők: pontosan egy éve, 2016. november 19-én omlott a 6-os főút Paks és Dunakömlőd közötti szakaszára a Sánchegy löszfalának egy része, és bár a törmeléket azóta nagyrészt eltakarították, az út felét továbbra is betonelemek zárják el. Az ügyben tapasztalható tétlenség azonban jóval baljósabb jeleket fest a jövővel kapcsolatban, mint azt elsőre gondolná az ember.