Ilyet még nem látott: mobilappal leplezi le a Fidesz hazugságait a Jobbik

A Fidesz plakátjai hirtelen életre kelnek, és igazat kezdenek mondani.

Február elsején indította el a Fidesz az ellenzék lejáratására szolgáló plakátkampányát. Az óriásplakáton azzal vádolják az ellenzéki vezetőket, hogy lebontanák a határzárat.

Nem meglepő, hogy a Jobbik értetlenül állt a plakát tartalmát illetően, hiszen a határzárat épp ők kezdeményezték, és máig határozottan kiállnak amellett, hogy a kerítésre szükség van, sőt még az önálló határőrséget is visszaállítanák mellé.

A Jobbik ezért a „Layar” nevű alkalmazáson keresztül támadott vissza. A mobilapplikáció letöltését és elindítását követően, ha a felhasználó a telefonjának kameráját a kerítésbontós óriásplakátra célozza, akkor egy videó jelenik meg neki, amiben egyértelműen cáfolják annak állításait. A program ugyanis képes részletesen beolvasni, majd felismerni az elé tett ábrákat, így a plakáton szereplő formák azonosítása után elindítja a Jobbik videóját.

Érdemes kipróbálni akár számítógépen is, ehhez itt egy sablon, amivel kipróbálhatják:

A beolvasás akkor indul el, ha a célzás után megérintjük a képernyőt. De ha a kamerát elfordítjuk a plakátról, akkor a videó is megszakad, tehát érdemes végig a képre célozni. A telepítés elején a program kérheti, hogy engedélyezzük számára a kamerahasználatot, ezt nyilván meg kell tennünk, hiszen a kamerával fogjuk keresni a hazug plakátokat.

Az Alfahír sablonján kipróbálva így nézett ki a videó:

A Layar applikáció Google Play Áruházból és Apple Store-ról is letölthető, így egy perc alatt hozzá lehet jutni a kreatív alkalmazáshoz.

Jó hekkelést!