Gyorsan jönnek a Fidesz első hivatalos kampánycsalásai

Az önkormányzatok Fidesz-irodaként kezdtek működni.

Teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a szentendrei ügy csak a jéghegy csúcsa, de legalább bepillantást nyerhettünk abba, hogyan állította át a Fidesz –teljesen jogellenesen- az általa vezetett önkormányzatokat propagandafegyverzetté.

Tegnap számoltunk be róla, hogy Szentendrén hétfő délután Fülöp Zsolt, a Társaság az Élhető Szentendréért (TESZ) képviselője e-mailt kapott az Önkormányzati Hivatal egyik munkatársától, Kozma Krisztina kulturális és köznevelési referenstől. Ő elvileg független önkormányzati tisztviselő, aki nem politizálhat.

Ám valószínűleg homokszem került a gépezetbe, és ő csak véletlenül került a fideszesekkel egy címlistára. Így pedig kiderült, hogy a tisztviselő éppen a fideszes kampány aktivistáinak személyi adatait kéri be a kormánypárti képviselőktől, amit Boda Anikótól, a Fidesz pannóniatelepi önkormányzati képviselőjétől meg is kapott.

Természetesen mindez súlyosan jogsértő.

A panaszok után a szentendrei jegyző közleményben azt írta, "a nyilvánosságra került levéllel kapcsolatban a tényállás tisztázása és a fegyelmi felelősség vizsgálata folyik", a 24.hu pedig ma írta meg, hogy végül Spät Judit, az Együtt politikusának kifogása nyomán az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság pénteki határozatában megállapította, hogy

jogsértést követett el az az önkormányzati dolgozó, aki munkaidőben a Fidesz kampányát segítette.

Viszont a határozat ennyiben is marad, és nem vizsgálja Verseghi-Nagy Miklós fideszes polgármester felelősségét. Tehát most azt kellene elhinnünk, hogy a tisztviselő teljesen magától, önálló akciót folytatva vett részt a Fidesz kampányában.

Mindezt úgy, hogy országszerte Fidesz-propagandával teli önkormányzati lapok jelennek meg, épp ma írtuk meg, hogy a csepeliben 18 oldalból 18 a Fideszt dicsérte és az ellenzéket kritizálta. Tegnap pedig arról számoltunk be, hogy a szabályok tiltása ellenére egy postán is gyűjteni akarták a Fidesz indulását támogató aláírásokat a Heves megyében induló Szabó Zsolt államtitkárnak. A Jobbik több esetben is panasszal élt.