Ilyen ország nincs: jelzálogot tettek a sugárterápiás gépekre a kórházban

Miskolcon szinte hétről hétre rosszabb a helyzet. 

A példátlan esetre  a Népszava szerint azért került sor, mert a gépeket üzemeltető cég és a kórház vezetése között ősszel súlyos nézeteltérés alakult ki. A tavaly áprilisban kinevezett intézményvezető ugyanis rendkívül előnytelennek találta a Medcenter Kft-vel kötött szerződést, így szeptembertől nem utalt több pénzt nekik. A cég alkalmazottait a kórház átvette, azonban a gépek egy kivételével továbbra is a Medcenter tulajdonában maradtak. 

A kórházigazgatót, Tiba Sándort februárban elmozdították, ám az ügyben megegyezés azóta sem született. A készülékeket a Raiffeisen Banktól felvett kölcsönből vásárolták, így a pénzintézet

a bizonytalan helyzetre való tekintettel zálogjogot jegyeztette be rájuk. 

Ez azért jelenthet súlyos problémát, mert a gépeket karbantartani, javíttatni, megbontani, eladni csak a bank előzetes írásos engedélyével lehet.

A hosszadalmas bürökatikus procedúra pedig veszélyeztetheti a súlyos betegek ellátását.  

Miskolcon szinte hétre hétre rosszabb az egészségügyi intézményrendszer helyzete. A tavalyi év utolsó rendes közgyűlésén kiderült, hogy több, a városban található orvosi rendelő – dél-kiliáni, perecesi, vasgyári – felújítására előzőleg tervezett pénzeket visszavonta a fideszes városvezetés. Hogy az erre szánt összegeket mire fordították, azt hiába kérdezte Jakab Péter jobbikos képviselő, választ nem kapott rá. 

Visszavonták az orvosi rendelők felújítására szánt pénzeket Miskolcon

Mint mondta, a Diósgyőri Kórház bezárásával már így is mostoha egészségügyi körülmények alakultak ki a városrészben, a tavalyi év utolsó rendes közgyűlésén pedig az is kiderült, hogy több, a területen található orvosi rendelő - dél-kiliáni, perecesi, vasgyári - felújítására előzőleg tervezett pénzeket visszavonta a fideszes városvezetés.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a gyógyítás már nemcsak az orvosoktól függ, de a banktól is. 

"Mindez nem egy közönséges kórházban történt meg, hanem a Fidesz által egy éve megálmodott „szuperkórházban”." 

 - mutat rá Jakab Péter, a párt szóvivője 

Mióta a miskolci szuperkórház létrejött, a hírek másról sem szólnak, minthogy az egyik KDNP-s kórházigazgatót menesztik, helyére kineveznek egy fideszes kötődésűt, aki megpiszkálja az elődje által megkötött, ezer sebből vérző szerződést, amellyel kiszervezték egy tanyagondnok által vezetett cégnek az onkológiát, mire az új igazgatót is menesztik

 - veszi sorba az elmúlt zűrzavaros év történéseit a politikus 

Jakab szerint mára világoossá vált, hogy

"a borsodi egészségügy politikai-gazdasági érdekkörök csataterévé vált, ahol a betegek fognak elvérezni."

A Jobbik véget fog vetni az egészségügyet is átszövő korrupciónak - áll a közleményben. 

"Kórházainkat visszaadjuk a szakmának, a gyógyításnak, az egészségmegőrzésnek. Mutyi, hálapénz, várólista nélkül"

 - szögezi le Jakab.