2018. 03. 02. 18:46

Simonka György Facebook-oldalát hirdető pólókat adtak a gyerekekre egy dél-békési iskolában

Volt már Bajkai István fideszes választókerületi elnök nevével felmatricázott tojásosztás Terézvárosban, aztán Hoppál Péter kulturális államtitkár és országgyűlési képviselő arcképével díszített karácsonyfa Pécsett, most pedig Simonka György küldött saját Facebook oldalát népszerűsítő pólókat a Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda diákjainak.

Mindezt azután, hogy éppen múlt héten keltett közfelháborodást, hogy Simicskó István, az Újbudán újrázásra készülő fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán-kormány honvédelmi minisztere óvodások előtt beszélt terveiről, ráadásul kiderült, hogy az óvodába járó szülőknek nyilatkozatot kellett aláírniuk arról, hogy a képeket kampánycélra felhasználhassák, ugyanis, ha nem így tesznek, akkor csemetéik részt sem vehettek volna az óvodai ünnepségeken.

Már nem csak akkor lehet farsangozni az ovisoknak, ha Simicskóval fotózkodnak

Bejárta a világhálót az a fotósorozat, amelyen az látszik, hogy Simicskó István, az Újbudán újrázásra készülő Fideszes országgyűlési képviselő, az Orbán-kormány honvédelmi minisztere óvodások előtt beszélt magáról és a terveiről. Lázár János kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón kérdést kapott Simicskó István honvédelmi miniszter szerdai óvodai performaszárról. Simicskó István Újbuda (Bp. 2.

Simonka mostani esete is épp az ünnephez kötődik. A dél-békési országgyűlési képviselő volt ugyanis az iskola adventi rajzpályázatának a fővédnöke. Meg is jutalmazott 5 óvodás és 16 iskolás diákot. A képeket elnézve afelől azért vannak kétségeink, hogy a gyermekek mennyire örültek a nagylelkű ajándéknak, amin a képviselő Facebook-oldalának címe található, egy nagy Fidesz-sárga like gombbal.

Úgy tűnik, hiába a közfelháborodás, hogy a kormánypárt gyerekek felhasználásával próbál a kampányában a szavazók szimpátiájára hajtani, nem hagynak fel a gyakorlattal.

A képeket a közintézmény Facebook-oldalán tették közzé: