Tiborcz futása: 5 másodperc pánik, ami többet mond minden szónál

A mértéktelenség okozza majd a Fidesz vesztét.

Fontos tisztázni: ezen a felvételen nem az látszik, hogy Orbán Viktor veje tartja a távolságot a média képviselőitől, látja, hogy kérdezni akarják, de ő válaszadás helyett inkább elsétál. 

Ez a szituáció nem arról szól, hogy a kormánypárti sajtóban most tehetséges, ügyes, elkötlezett hazafias üzletemberként beállított fiatalembernek elege lett az őt ért nemtelen vádakból, az Elios-botrányból, az OLAF-jelentésből, és ezért már méltatlannak tartja, hogy egyáltalán szóba álljon az őt faggató riporterekkel.

Nem!

Ebben az 5 másodpercben Tiborcz István tekintete, suta és kapkodó mozdulatai minden szónál pontosabban mutatják meg nekünk, mennyire tisztában van vele, hogy mesés meggazdagodása hogyan történt, hogy minek és kinek köszönheti azt. 

Benne van az elmúlt néhány hét, amikor teljesen eltüntették őt a közvélemény elől, mert a közvilágítási "fejlesztéseken" keresztül (is) lenyúlt milliárdok igenis áttörték a politikai korrupcióhoz hozzászokott, abba már majdnem beletörődött magyar közvélemény ingerküszöbét.

Néhány hete, hónapja a többi hirtelen-milliárdos társával együtt még azt hihette Tiborcz István, hogy örökké az apósa fogja vezetni az országot, hogy büntetlenül gazdagodhatnak a magyar emberek kárára, hiszen amíg csak él, Fidesz-hű ember lesz az ügyészség első embere, és így soha nem kerülhet felelősségrevonás alá.

Aztán két hete Hódmezővásárhelyen kiderült, hogy

sokkal, de sokkal több embernek van elege a mértéktelen korrupcióból, mint azt a Fideszben hitték.

És itt a mértéktelenség az egyik kulcstényező. Ugyanis ha "csak" harmadennyit lopnak el, abból is milliárdos lehetne a miniszterelnök köre. Ha az el nem síbolt kétharmadból tényleg gatyába rázták volna az országot, most nyugodtan élvezhetnék kétes vagyonukat. Nem kéne menekülniük, mint Tiborcz Istvánnak, még a helikpoterezés sem lenne ciki, ahogyan Mészáros Lőrinc luxusélete sem lenne irritáló, mert senkit nem érdekelne.

De elvesztették a mértéket, és ez lesz a vesztük. Hogy április 8-án, vagy azután, az részletkérdés.

De bukni fognak. És a tiborczi pánik lassan, de biztosan utolér mindenkit, aki részt vett az ország kifosztásában.