Európa-szerte lesznek tüntetések a hétvégén az Orbán-rezsim ellen - amit lehet, most megmutatunk

Kisokos.

Egyre-másra érkeznek a hírek a különböző választási csalásokról, visszaélésekről, hibákról, és közben azt is meg kell emészteni, hogy míg összességében kevesebb volt a kormánypártra szavazó megfélemlített, butaságban tartott, lefizetett ember, mint a változást akaró tömeg, mégis Orbán Viktor alakíthat kétharmados parlamenti támogatással kormányt 2018-ban.

Hétvégén viszont itt a tüntetések ideje, amelyek Homonnay Gergely budapesti főszervező szerint csak a kezdetet jelentik, minden hétvégén lesz demonstráció, és egy polgári engedetlenségi mozgalom is útnak indul.

Lisszabon - Portugália (kattintson IDE!)

"Kedves lisszaboni magyarok - és nem magyarok! 

Szombat délután Budapesten és más európai nagyvárosokban is az újonnan harmadjára is kétharmaddal megválasztott Fidesz-kormány elleni tüntetésre kerül sor. A demonstráció célja nem bármely ellenzéki párt melletti szimpatizálás, hanem a hangunk felemelése a jelenlegi kormány politikája, a fokozatosan szűkülő demokrácia irányába tett intézkedései ellen. Ne hagyjuk szó nélkül, ahogy a dolgok otthon történnek!! Találkozás a budapesti tüntetéssel egyidejűleg, 16.30-kor lesz a Jardim da Estrela-nal! Ha érdekel ez a megmozdulás, kérjük jelezd ezen szándékod az esemény visszaigazolásával! Molinók, táblás üzeneteket szívesen látunk! Értékeljük a humort, legyetek kreatívak! De a legfontosabb, hogy legyünk minél többen! Hívjatok magyar és nem magyar barátokat, ismerősöket. Ha elegen leszünk, lehet átvonulnánk a Lisszaboni Magyar Nagykövetséghez, mellyel minden bizonnyal magunkra vonhatjuk a média figyelmét." 

Bugibba - Málta (kattintson IDE!)

Itt nincs külön meghívó, viszont a környzet nagyon vonzó :)

London - Nagy-Britannia (kattintson IDE!) (vagy IDE!)

"Jó reggelt mindenkinek!
Hozzátok szólok akik a változásra szavaztatok párttól függetlenül!
Itt az idő!
Fel kell emelnünk a hangunkat, hogy a világ is meghallja azt!
Tudjuk, hogy a választás nem volt teljesen legitim! Megtettünk-e mindent annak érdekében, hogy végre tényleg szabad legyen a hazánk?
Nem, még nem tettünk meg!"

Bristol - Nagy-Britannia (kattintson IDE!)

"Szevasztok. Szóval mára kábé nyilvánvaló hogy ez a választás el lett csalva. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de engem eléggé felbasz hogy annak ellenére hogy ott álltam az esőben a sorban, a körzetemben azt jelzik, hogy nulla átszavazó volt. 

De ahogy nézem, nem vagyok egyedül, szombaton Budapesten már több mint 100k tervezi megmutatni a nemtetszését. Hazamennék, de most tényleg nem tudok, szóval itt demonstrálok. Ha elegen csatlakoztok, akkor hazaküldjük a képet, csak jelezni, hogy ez így kurvára nem okés.

Ez a demonstráció teljesen független attól hogy hova szavaztál; lehetsz komcsi, náci, libsi, kutya, ugyanúgy elcsalták a szavazataitokat, szóval békés közös cuccra készüljetek. Meggyőződésem, hogy sokatok világnézetével kicsit sem értek egyet, és vica verza, de ez most lényegtelen. Gyertek el egy dühös képre, elküldjük a 444-nek meg az Alfahírnek is." 

Berlin - Németország (kattintson IDE!)

"Berlini szolidaritási demó a diáktüntetők által szervezett "Mi vagyunk a többség! - Tüntetés a demokráciáért" rendezvénnyel, amelyre több tízezer embert várnak. A pesti rendezvény követeléseivel mi is egyetértünk:

  • A szavazatok újraszámlálását!
  • Gyűlöletkampány helyett szabad sajtót, pártatlan közmédiát!
  • Tisztességes választást!
  • Új választási törvényt! 
  • Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!

A hátralévő napokban a demó céljai még finomhangoláson mehetnek át, attól függően, hogy hány ellenzéki újságot és gimnazistát zárnak be. A program rövid lesz, úgyhogy ha a Mietwahnsinn demót végigálltad, azért jöhetsz ide is nyugodtan".

Brüsszel - Belgium (kattintson IDE!) Figyelem! Időpontváltozás: vasárnap lesz a demonstráció

"Kedves barátaim!

ezt az eseményt ezért hoztam létre, hogy támogassuk azokat a honfitársainkat akik szombat délután Budapest utcáin fognak tüntetni.

Úgy érzem, hogy ez az a pillanat, mikor meg kell mutatnunk, hogy szívünkben mindíg is magyarok maradunk, bárhol éljünk is, és kiállunk az olyan alapvető dolgok mellett, mint a tisztességes választási rendszer vagy a szabad sajtó".

Győr - Magyarország (kattintson IDE!)

"Talpra magyar! Tüntetnünk kell a demokráciánkért és a szabadságért!

Itt akarunk élni! Szabadon, egy szabad hazában!

A Fidesz választási rendszere, a kormány gyűlöletkampánya a többséget egyharmados kisebbsége szorította. 

Az ellenzék ne magával harcoljon, hanem álljon ki a többségért!

Magyarország a Te hazád, felelős vagy érte!"

Budapest - Magyarország (kattintson IDE!)

Találkozunk itt:

Telekocsi - fuvarszervezés (kattintson IDE!)

"A csoport azért jött létre, hogy a szombati össznépi tüntetésre való eljutásban segítse a nem Budapesten élőket. Ha van még szabad hely a kocsidban, vagy becsatlakoznál valakihez, azt itt megbeszélhetitek. Ha Budapesten élsz és segítenél a tájékozódásban a messziről érkezőknek, azt is örömmel fogadjuk.

Ha együtt jönnétek tömegközlekedéssel, abban is nyújthattok egymásnak segítséget.

Kérek mindenkit, hogy csak az utazással kapcsolatos információkat ossza meg! Minden, ami nem ehhez kapcsolódik, törlésre kerül.

Bármilyen szintű agresszió és sértegetés indokolatlan és elfogadhatatlan a csoportban. A békés társas lét alapszabálya a tolerancia és a minimális emberi tisztelet! A személyeskedés, indulatoskodás (szándékosan sértő formája) figyelmeztetés nélküli és azonnali, végleges törléssel jár! "

Debrecen - Magyarország (kattintson IDE!) - Vasárnap!