Szél Bernadett felszólította Sallait a távozásra

Az Index.hu információi szerint az LMP társelnöke felszólította Sallai Róbert Benedeket, hogy mondjon le a titkári pozíciójáról, és távozzon a pártból.

Szél Bernadett azt mondta: ezek után minden nappal, "amíg pozícióban marad, súlyos károkat okoz a pártnak, valamint hogy a birtokában lévő információk alapján a leköszönő országgyűlési képviselő nemhogy a vezetőség, de a párt tagja sem maradhat."

Sallai bemosott Hadházy Ákosnak

Az LMP társelnöke az Indexnek azt mondta:éppen ő beszélt, amikor Sallai hirtelen neki rontott, meg akarta ütni, de többen lefogták, ám még így is sikerült a székével együtt fellöknie Hadházyt. A 444.hu úgy tudja, hogy Hadházy a radiátornak esett, beverte a fejet, elájult.

Reagált a Facebookon Sallai Róbert Benedek is. Azt írja, Nem verte meg Hadházy Ákost, aki ezt állítja, az hazug.

"Kicsit sért, hogy azt feltételezik, hogy ha adok neki egy maflást, akkor aznap délelőtt még végig tudja haknizni a médiát sérelmével. Ha kapott volna egyet, nem tudta volna. De nem, nem kapott, ennek köszönhető aktív médiaszereplése a mai napon"

- írta.

Mint írta, az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt. Mai napon első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a „hattyú halála“ színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta.

"Bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre." Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos - és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú. Egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek.