Fideszes gazdasági csoda: Magyarország egy százalékkal sem tudott hozzájárulni az uniós GDP-hez

A régiós szintet sem ütjük meg.

Az Eurostat adataiból kiderül, hogy - az Orbán-kormány minden, ellenkező előjelű propagandája ellenére - ismét sikerült régiós szinten is sereghajtóvá leküzdenünk magunkat:

Csehország és Románia is maga mögé utasított minket.

A 2004-es csatlakozás óta hiáb ömlött Magyarországra több tízezer milliárdnyi uniós támogatás,

a magyar gazdaság jó ideje stagnál, a korrupció pedig minden eddiginél élénkebben virágzik.

Egy brüsszeli jelentés szerint Magyarországnak még sohasem volt olyan korrupt kormánya, mint a mostani garnitúra.

Az Európai Parlament költségvetés-ellenőrzési bizottsága kínos és szigorú bírálatokat fogalmazott meg a magyarországi korrupciós helyzet kapcsán, ebben többek között a hatalmas méretű korrupció és az uniós források túlárazott, átláthatatlan felhasználását is kiemelik.

Az uniós pénzek mértéktelen lenyúlása és az ezzel párhuzamosan folytatott Brüsszel-ellenes riogató-hadjárat hatására saját pártszövetségeseinek egy része is mindinkább elfordul Orbánéktól.

Valóra válik a Fidesz egyik rémálma? - Végre kizárhatják őket az Európai Néppártból

Kizárhatják a Fideszt az Európai Néppártból, ha Orbán Viktor és kormánya nem tartja be az európai értékeket - a konzervatív pártcsalád frakcióvezetője szerint, számolt be a HírTV. Ezzel a magyar kormánypárt súlyos csapást szenvedne el nemzetközi téren, és többet nem fedezné kétes ügyleteit és a magyar demokráciát felszámoló politikai gyakorlatát az európai politika legbefolyásosabb pártcsaládja.

Ahogy az sem véletlen, hogy az unió többféle szankcióval is készül a forrásokat sosem látott hatékonysággal eltüntető fideszes érdekkörök ellen:

Folytatódik Orbán európai vesszőfutása: az unió a korrupció elleni harc sikeréhez kötheti a pénzt

Orbán Viktornak az utóbbi időben nincsenek túl jó napjai. Az újabb kétharmad fölötti örömöt ugyanis igen hamar beárnyékolta, hogy az Európai Unióban (EU) - miután látták, hogy demokratikus úton nem sikerült megbuktatni a magyar miniszterelnököt - komoly szereplők kezdték rá fenni a kést, szövetségesei pedig kevésnek bizonyulhatnak a támadások elhárításához.