Meglepő? Gyurcsány Ferenc pártja szerint megbukott a Fidesz elszámoltatási politikája

Gyurcsány Ferenc már készül az első beszédére.

A 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon úgy győzedelmeskedett kétharmaddal a Fidesz, hogy közben önálló frakciót tudott alapítani a DK a Parlamentben. Ennek eredményeként Gyurcsány Ferenc már a jövő héttől megkezdheti oneman-showját a napirend előtti felszólalásával (akkor már nem fognak kígyózni a kígyók), és ígérhet fűt-fát, 15. havi nyugdíjt, vagy ami csak az eszébe jut (vö.: ossza el a magyar uniós támogatásokat Brüsszel).

Nem ezt ígérték 2010 fülkeforradalmárjai, de végül mégis ez lett belőle. A héten például a Kúria felmentette a kémper vádlottjait, míg a választások után 3 nappal a Sukoró-ügyben másfél évre elítélt Császy Zsolt 7 hónap után elhagyhatta a börtönt, és állítólag Tátrai Miklós is hamarosan kijöhet onnan.

Elszámoltatás: Gyurcsány frakciót kapott, Császy Zsolt pedig otthon van

Császy Zsolt a Sukoró-ügy kapcsán kapott két és félév letöltendőt, azonban hét hónap után már el si hagyhatta a börtönt, és "háziőrizetként működő reintegrációs őrizetre változtatták" a helyzetét. Ahogy a Facebook-oldalán fogalmazott, "felszabadulásunk korábbi ünnepén, április 4-én a bíróság helyt adott kérésemnek és április 11-i hatállyal hazaengedett".

Így, ha már Gréczy Zsolt a HírTV Reggeli járat című műsora Peron rovatának a vendége, szerintem helyénvaló volt megkérdeznem a DK-s politikustól:

"Féltek valaha az elszámoltatástól?"

"Ez az egész elszámoltatás alapvetően hazug volt. Tehát itt ártatlan embereket hurcoltak meg, és itt hiába mondjuk az úgynevezett kémper ítélete, azok, akik ebben részt vettek, azoknak tönkretették az életét, az egzisztenciáját, veszélybe sodorták a családjukat, és még hosszasan sorolhatnám"

– válaszolta érdeklődésemre az országgyűlési képviselő.

Megfogalmazása szerint Császy és Tátrai is ártatlanul kerültek börtönbe, egy "másik párt külső feljelentése alapján", miközben csak egy beruházást akartak Magyarországra hozni, amely pénzt és új munkahelyeket jelentett volna hazánknak.

És akkor nézzük, mit szól ehhez a kérdéshez a DK frakciószóvivője? – gondoltam magamban.

"Kijelenthető, hogy a Fidesz elszámoltatási politikája megbukott?"

"Teljesen egyértelmű, hogy megbukott"

- válaszolta Gréczy Zsolt, amit persze mi sem bizonyít jobban, hogy Gyurcsány Ferenc – a fülkeforradalom nagy elszámoltatási ígéretei után 8 évvel – most épp az első DK-s napirend előtti felszólalására készül.

(Címlap- és borítókép: Gyurcsány Ferenc és a frakciója - fotó: Béli Balázs / Alfahír)