A Jobbik felveszi a küzdelmet a Fidesz dublőreivel

Erdei Sándorból legyen elég egy.

A Jobbik a héten törvénymódosítást nyújt be a parlament elé, amelynek a szükségességére a miskolci időközi önkormányzati választás hívta fel a figyelmet. Emlékezetes, az összellenzéki támogatással induló, független Erdei Sándor (humorista nevén: Rokker Zsoltti) mellett megjelent egy másik független Erdei Sándor is, megosztva ezzel az ellenzéki szavazatokat, összezavarva a választópolgárokat. Jelen esetben „Erdei Sándor 1976”, és „Erdei Sándor 1983” fog megmérkőzni a fideszes Nagy Ákossal szemben.

A kamu Erdei Sándor elindulása már önmagában is fura, ugyanis mindenfajta nyilvános szerepléstől tartózkodik, mintha nem akarna senkit sem képviselni - árnyalta tovább a kialakult helyzetet lapunk érdeklődésére Jakab Péter.

A Jobbik szóvivője közölte, érzik, hogy az ismeretlen Erdei Sándor indulása a Fidesz politikai érdeke, és látják azt is, hogy gyakorlatilag lehetetlen lesz a szavazólapon megkülönböztetni a két személyt, hiszen a hatályos törvények szerint névazonosság esetén csak a születési dátum feltüntetése engedélyezett, a ragadványnév viszont nem. Érdekes, de ez 2013 óta van csak így, akkor módosította ennek értelmében a választási eljárási törvényt a Fidesz.

A legerősebb ellenzéki párt ennek a "legális választási csalásnak" vetne véget, és úgy módosítaná a vonatkozó szabályozást, hogy a ragadványnevek is szerepelhessenek a szavazólapon – esetünkben tehát Erdei "Rokker Zsoltti" Sándor.

Jakab Péter szerint erre azért van szükség, mert joggal lehet attól tartani, hogy a jövő évi önkormányzati választáson, az ellenzék szempontjából esélyes jelöltekkel szemben megjelenhetnek a mostanihoz hasonlóan dublőrök, névrokonok, akiknek egyetlen feladatuk lenne, összezavarni a szavazókat.

„Ha a Fidesz támogatja a Jobbik javaslatát, akkor elhisszük, hogy tiszták a szándékai, ha viszont nem, akkor egyértelművé válik, hogy a mostani kamu Erdei Sándor mögött is ők állnak”

- fogalmazott.