Csak Kövér meg ne hallja: egy konzervvel megvehető szavazóbázist akar a Fidesz

Ennyit jelent a Fidesznek egy cigány ember?!

Ander Balázs a parlamentben figyelmeztette a kormányt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében meghaladja a 20 százalékot az iskolából lemorzsolódó fiatalok aránya. Az államtitkár szerint viszont ezzel cigányozott. Ön szerint is le lehet ennyivel zárni ezt a kérdést?

Ha a kormány szerint ez cigányozás, vagyis cigánykérdés, akkor ők tették azzá. Tudatosan. Milliárdokat költenek úgynevezett integrációra kimondottan etnikai alapon, ez lett belőle. Felzárkóztatás helyett kiillesztették a cigányság jelentős részét a társadalomból, hogy kapjanak egy népesedő, a választáson egy konzervvel megvehető szavazóbázist, amelynek a nyomorára és sok esetben iskolázatlanságából fakadó antiszociális életmódjára hivatkozva aztán szórhatják a milliárdokat Orbán cigányügyi strómanján, Farkas Flóriánon keresztül. Two in one. Pénz és szavazat. Ennyit jelent a Fidesznek egy cigány ember. Ez a valódi cigányozás, nem az, ha valaki kimondja az igazat, Rétvári úr!

A költségvetés legnagyobb vesztese a magyar jövő, mindössze 15 milliárd forinttal fordít többet az oktatásra a kormány. Nem tanulnak a magyarok Orbán Viktor hibájából?

Amit a kormány az oktatásra szán pluszban, azt Mészáros Lőrinc, korunk új mértékegysége 58 nap alatt összeharácsolja, ráadásul ezt a pénzt az infláció el is viszi. Persze rabszolgák képzéséhez nem is kell plusz pénz, oda elég egy lerohadt tanterem, ahol a gyerekek megtanulják, milyen egy helyben ülni reggel 8-tól 4-ig. A sor mellett ugyanezt kell majd csinálni, kicsit tovább. Pénz ahhoz kellene, hogy modern iskolákban modern módszerekkel innovatív embereket képezzünk, akiket meg kell fizetni. Ne ez az, amiről Orbán hallani sem akar.

Z. Kárpát Dániel szerint azzal, hogy az adótörvényekbe beletették a bevándorlási különadót, elvesztették annak a lehetőségét, hogy pusztán szakmai alapon lehessen vitatkozni a javaslatról. Pedig abban olyan változtatások lesznek, mint a cafeteria eltörlése.

A szakmaiság soha nem érdekelte a Fideszt, csak a pénz. Bevándorlási különadó? Rogánék kötvénycégein is be fogják hajtani? Hisz ők 20 ezer bevándorlót telepítettek be. Kaszáltak is rajta 160 milliárdot. Nem jönne rosszul a 25 százaléka, bár én az egészet elvenném, hogy jusson pénz a dolgozók cafetériájára.  5 milliós miniszteri fizetés helyett.

Miről nem hallhatott még Kövér László? KATTINTSON IDE!