Szoros versenyben nyert a Fidesz jelöltje Pásztón

Dömsödi Gábor nem sokkal maradt alul.

Míg a politikai élettől (no de az abból befolyó pénzektől nem) visszavonuló Mészáros Lőrinc helyére Felcsúton nem a kétfarkúak által indított, hanem a fideszes Mészáros László ülhetett, addig Balmazújvárosban, ahol korrupció miatt kellett börtönbe vonulnia a korábbi, Fidesz által támogatott polgármesternek az ellenzék által támogatott független jelölt tudhatta magáénak a szavazatok többségét.

Pásztón este még nem volt meg a választás végeredménye. Ma reggelre azonban tudjuk, hogy bár Dömsödi Gábor megszorongatta fideszes ellenfelét, mégis a kormánypárt színeiben induló Farkas  Attila lett a település vezetője.

Itt volt a legaktívabb a választói közösség: a választásra jogosultak közel 50 százaléka ment el szavazni. A fideszes Farkas Attila 1432 vokssal (50,8 százalék) végzett az első helyen, második mögötte Dömsödi Gábor független jelölt 1337 szavazattal (46,85 százalék), harmadik a szintén független Plecskó Péter 85 szavazattal. (Bár a Választási Iroda honlapján még mindig 77 százalékos feldolgozottság szerepel, az eredményeket összeadva megkapjuk az összes érvényes szavazólap számát, így a feldolgozottság 100 százalékosnak tekinthető.)

Pásztón egyébként a fideszes képviselők kényszerítették ki a polgármester-választást, mert megromlott a kapcsolatuk Dömsödi Gábor polgármesterrel. A fideszes többségű képviselőtestület többször kivonult az önkormányzati ülésekről, mielőtt április végén mindannyian bejelentették lemondásukat. A fideszeseknek annyira szúrta a szemét a polgármester, hogy még egy vállaltan Fidesz-szavazó helyi óvoda vezetésére benyújtott pályázatát is leszavazták, csak azért, mert a Fideszben "Dömsödi emberének" tartották.