Az otthonápolók nem számíthatnak sok jóra a parlamenttől, ha hiányzik a másik fél tisztelete

Azt otthonápolók érdekeit védő szervezetek közleményben fordultak a parlamenti pártok képviselőihez, hogy a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen „a Magyarország szégyenfoltjának számító, megalázóan alacsony ápolási díjon” emeljenek, és munkaként ismerjék a családtagjaik otthoni ápolását. Természetesen erre nem kerül sor, mert a kormánypártok politikusai bojkottálni fogják a magyar törvényhozás munkáját.

Az otthonápolók köszönettel és tisztelettel tartoznak mindazon pártoknak, akik jogosnak tartva kéréseinket az ápolási díj minimálbérre emelése és munkaviszonnyá alakítása mellé álltak – írták közösen jegyzett közleményükben a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, a Csak Együtt Van Esély-CSEVE csoport, valamint az aHang platform.

Majd leszögezték,

a jelen politikai helyzetben egyedül a kormánypártok döntésén múlik, ez megvalósulhat-e.

Azzal magyarázzák megállapításukat, és ebben végül is igazuk, hogy az ellenzék minden jó szándéka és demokratikus törekvése kevés, ha a másik oldal nem hajlandó érdemi párbeszédre és cselekvésre.

„Nem számíthatunk sok jóra, ha hiányzik a másik fél tisztelete, hiányzik a választók felé érzett felelősség”

- tették hozzá az otthonápolók képviselői.

Legyen bármilyen megalázó és nevetséges is az ápolási díj, legalább kormány roppant elégedett magával

Ungár Péter kitartóan ostromolja a tekintetes minisztériumot az otthonápolók ügyében. Az LMP képviselője júliusban írt Kásler Miklós emberi erőforrások miniszternek "Mit gondol az EMMI, tényleg Soros ügynökök eszközei az otthonápolók?" - címmel.

Ugyanakkor azt remélik, hogy az otthonápolók ügye lesz az, amely mentén a különböző pártok képviselői félreteszik vélt vagy valós sérelmeiket, és a közös megoldásra törekednek. Szerintük ugyanis mindenki azt várja el tőlük, hogy egy élhetőbb országot teremtsenek.

„Ha ez mégsem így lenne, minden választópolgár levonhatja belőle a tanulságot: hiába pénz, hatalom és tehetség – szív nélkül mit sem ér!”

- fogalmaztak.

Már nem hisznek a puszta ígéreteknek, és érdekképviseleti szervezetként - a társadalom 90 százalékának támogatását maguk mögött tudva - addig folytatják a harcot

„a Magyarország szégyenfoltjának számító, megalázóan alacsony ápolási díjak legalább minimálbérre emeléséért és munkaviszonnyá alakításáért”,

amíg el nem érik a sikert.

A parlament a Jobbik és az LMP kezdeményezésére pénteken 10-től tart rendkívüli ülést, az otthonápolók helyzetének megoldása, valamint a hitelkárosultak kilakoltatásának felfüggesztése érdekében. Az már viszont biztos, hogy nem lesz a határozatképes a T. Ház, mert a kormánypártiak nem tesznek meg annyit sem egyik csoport érdekében sem, hogy legalább beüljenek a munkahelyükre.

"Nekünk nem azért nehéz a helyzetünk, mert fogyatékos gyermekünk van"

Pénteken szavazza meg a parlament a 2019-es költségvetést, és a kormánypárti képviselők egészen elképesztő módon nem hajlandóak segíteni azokat a magyar állampolgárokat, akik szeretteiket otthon ápolják. Az érdekvédő-szervezetek ma ismét az Országház elé vonulnak (délután 5 órakor - ha teheti, Ön is támogassa őket személyesen a helyszínen), a háttérről pedig Csordás Anettel, a Lépjünk, hogy léphessenek!

(Címlap- és borítókép: kiállás az otthonápolási díj megemeléséért, amelynek a maximális értéke havi 58 ezer forint - fotó: Harmati András / Alfahír)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Tovább görbült az igazmondó tükör, még színesebb lett a muzsika.
Ha nem lép a vasúttársaság, tüntetésre is sor kerülhet.