Még mindig a rendőrök orra alatt zajlik a drogbiznisz a Hős utcai pusztulatban

Az RTL Klub rejtett kamerás riportja komoly kérdéseket vet föl.

Például azt, hogy a kormányzati kommunikáció ellenére miért folyhat továbbra is zavartalanul a drogterjesztés a hírhedt Hős utcai gettóban, gyakorlatilag a készenléti rendőrök és a terrorelhárítás orra alatt?

A kereskedelmi csatorna Házon kívül című műsora rejtett kamerás videóban leplezte le a legalja kábítószerek mai napig üzemi sebességgel pörgő bizniszét, ahol

jelenleg az úgynevezett "varázsdohány" hajtja a boltot.

A körömlakklemosóval és lónyugtatóval lefújt dohány számos hajléktalant és lumpen léhűtőt tart bűvkörében, a felvételekből pedig az is kiderül, hogy a drogosok a szerzett árút már nem a lepusztult házaknál szívják el, hanem

kirajzanak vele Budapest különböző pontjaira, elsősorban a Kőbánya vasútállomáshoz, ahol mindennapos látvány az önkívületben fetrengő fiatalok és hajléktalanok tömege.

A bódító szerből elég pár slukk, hogy teljesen kiüsse a kuncsaftokat, akik utána valóságos zombiként ténferegnek vagy zuhannak el a pályaudvar és környékének legkülönbözőbb pontjain.

Az Index emlékeztet, hogy a rendőrség nemrég tartott razziát a Hős utcai pusztulatban és a Pillangó parkban, melynek keretében 67 embert vettek őrizetbe.

Arról, hogy a Hős utcai boszorkánykonyhák mákonya már Budapest más kerületeibe is egyre intenzívebben átszivárog, már portálunk is beszámolt:

Hős utca: a drogosok szétszórása a jól menő lakótelepeket is veszélyezteti

A Hős utcai gettó felszámolása miatt a kábítószeresek átszivárogtak a Pillangó parkba, Zugló egyik közkedvelt és viszonylag drága lakótelepére. Szakértők szerint a biztonság az elsődleges szempont ingatlanvásárláskor, így sokat ronthat vagy éppen javíthat egy-egy környék árfekvésén, ha ehhez hasonló ki- és betelepítések történnek. Nagy felelősségük van ebben az önkormányzatoknak.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton