A szexbotrányba keveredett pólósok ügyvédei gyanítják, kinek az érdeke lehet a nevek kiszivárogtatása

Személyiségi jogi pert indítanak.

Személyiségi jogi pert indít a tizenegy éves lány megrontásával vádolt két vízilabdázó – jelentették be a sportemberek jogi képviselői, Gatter László és Hegedűs László ügyvédek az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Úgy vélik, számos – mind a vádló, mind a vádlott beazonosítására alkalmas – információ nyilvánosságra került, ezek pedig csak ártottak az ügynek, az objektív felderítést gátolhatják, ráadásul a nyilvánosságot sem segítik a helyes következtetés levonásában.

A lavinát a múlt héten a Blikk indította, amikor megírta: két népszerű sportolót jelentettek fel, mert két évvel ezelőtt hónapokon át szexuális viszont folytattak egy akkor tizenegy éves kislánnyal. A konkrét neveket a Fideszhez közel álló médiumokban szivárogtatták ki, ugyanakkor például a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa, Bayer Zsolt publicisztikában védte meg a pólósokat, hozzátéve, a lány már nevelőapját is megvádolta ezzel. Az egyik vízilabdázó a minap a Borsnak nyilatkozott, és kijelentette: egy ujjal sem nyúltak a lányhoz.

Kósz Zoltán: nem követtem el semmiféle erőszakot

Mi is beszámoltunk róla, hogy két vízilabdást egy 11 éves kislány elleni erőszakkal hoztak hírbe, a lány ügyvédje szerint brutális történetről van szó. A Zoom.hu-nak megszólalt az egyik hírbe hozott vízilabdázó, Kósz Zoltán. Kósz azt mondja, hogy társával, Petőváry Zsolttal januárban és februárban MMS-eket kaptak a kislány szüleitől, utána hónapokig nem történt semmi.

A jogi képviselők gyanítják, hogy ki állhat a nevek kiszivárogtatása mögött, de erről nem kívántak beszélni. Hegedűs László azt mondta, nem híve az összeesküvés-elméleteknek, de semmit sem zárnak ki. A hétvégén portálunkon írtunk róla, a két pólós egy 3,8 milliárd forint értékű vízilabda-akadémia megvalósításán dolgozik. A beruházáshoz a szentendrei önkormányzat biztosítja a pap-szigeti ingatlant, a projekt előkészítési támogatásáról szóló kormányhatározatot pedig 2018. december 31-ig kellene megszerezni.

Mi lesz a pedofilbotrányba került pólósok tervezett vízilabda-akadémiájával?

A Fidesz-közeli sajtó megnevezte azt a két sportolót, akik abban a feljelentésben szerepelnek, mely szerint két évvel ezelőtt egy akkor 11 éves kislánnyal létesítettek szexuális kapcsolatot. Bár egyikük a Borsnak azt mondta, egyelőre nem kíván nyilatkozni, de a lelkiismerete tiszta, a kislány ügyvédje a Blikknek azt nyilatkozta, ilyen durva ügye még sosem volt.