Meghosszabbították a badacsonyi támadók letartóztatását

Fennáll a szökés veszélye.

A Veszprém Megyei Főügyészség csütörtöki közleményében azt írta, mindkét gyanúsítottnál fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye illetve annak lehetősége, hogy a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetik a bizonyítást. Az egyik gyanúsított esetében újabb bűncselekmény elkövetésétől is tartani kellene, ha szabadlábra kerülne.

A két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában kialakult vita során bántalmazta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt.

A konfliktus úgy indult, hogy egy társaság beszélgetett a parkolóban, ahova egy autó a behajtani tilos tábla ellenére be akart menni, és pont oda szándékozott állni, ahol a fiatal csapat volt.

Összeszólalkoztak, majd kiszállt a kocsiból két férfi és ütni kezdték a társaság egyik tagját. Állítólag mikor az már a földre került, akkor is rugdosták tovább, egészen addig, amíg mozgott.

Amikor észrevették, hogy mozdulatlan az áldozat, el akartak menekülni, de a biztonságiak próbálták megállítani őket, ezért nekihajtottak egy oszlopnak és az árokba csúsztak. Az áldozatot hiába próbálták újraéleszteni, nem sikerült megmenteni az életét.

A badacsonyi gyilkosság után megtiltanák a közterületen történő alkoholfogyasztást

Lapunk is beszámolt a badacsonyi gyilkosságról, amely során két nagydarab borsodi bűnöző halálra vert egy szerencsétlen borászt Badacsony egyik parkolójában egy vitát követően.Az eset közfelháborodást váltott, másrészt rávilágított milyen áldatlan állapotok uralkodnak a környéken, ugyanis a gyilkosságot megelőzően már hallani lehetett arról, hogy nem megfelelő a közbiztonság a térségben.