Maradnak a rácsok mögött a badacsonyi gyilkosság vádlottjai

Bár nem ez volt a bíróság terve.

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás ismételt meghosszabbítását indítványozta a badacsonyi halált okozó testi sértés ügyében - olvasható az ügyészség honlapján.

A Veszprémi Járásbíróság az egyik gyanúsított esetében a meghozatala napján véglegessé vált végzésében a letartóztatás meghosszabbításáról rendelkezett, azonban a társa kapcsán elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását. Az ügyészség a döntés ellen fellebbezéssel élt, amelynek a másodfokon eljáró bíróság helyt adott. A Veszprémi Törvényszék az ügyészi állásponttal egyezően úgy értékelte, hogy a gyanúsítottal szemben a súlyosabb kényszerintézkedést megalapozó többletfeltételek továbbra is fennállnak.

A fiatal borász agyonverése ügyében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben, akik a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatók, hogy

2018. szeptember elején ittasan, egy vita során testszerte ütötték- rúgták a sértettet, aki a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a konfliktus úgy indult, hogy egy társaság beszélgetett a parkolóban, ahova egy autó a behajtani tilos tábla ellenére be akart menni, és pont oda szándékozott állni, ahol a fiatal csapat volt.

Összeszólalkoztak, majd kiszállt a kocsiból két férfi és ütni kezdték a társaság egyik tagját. Állítólag mikor az már a földre került, akkor is rugdosták tovább, egészen addig, amíg mozgott.

Amikor észrevették, hogy mozdulatlan az áldozat, el akartak menekülni, de a biztonságiak próbálták megállítani őket, ezért nekihajtottak egy oszlopnak és az árokba csúsztak. Az áldozatot hiába próbálták újraéleszteni, nem sikerült megmenteni az életét.