Megvan, hogy a Magyar Időket mikortól maszkírozzák át Magyar Nemzetre

A kormánypárti lap levélben tájékoztatta az előfizetőit.

„A névváltoztatás nem érinti a lap tartamát, a formátumát, az árát és a kiadó személyét. A Magyar Nemzet a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is”

- olvasható a rövid tájékoztatóban.

Már tavaly óta hallani lehetett, csak idő kérdése, és a Fidesz által a Magyar Nemzet kiváltására gründolt Magyar Idők nevét lecserélik a megszüntetett patinás, jobboldali konzervatív lap nevére. A dátum minden bizonnyal üzenet, ezen a napon esett ki a g-betűs szó (O1G) Simicska Lajos szájából, és vált nyilvánvalóvá a két egykori barát, a nagyvállalkozó és Orbán Viktor konfliktusa.

Lajos is going crazy: Orbán egy geci, mindenkit kibaszok!

A Simicska Lajos által meghirdetett "totális médiaháború" első összecsapása előtt lelépett a nagyvállalkozó médiabirodalmának összes fontos vezetője. Az mno.hu-n megjelent közlemény szerint "lelkiismereti okokból" távoznak. Lajos nagyon berágott, és olyanokat nyilatkozik, mint Bruce Willis a Die Hard utolsó húsz percében.

A 80 éves múltra visszatekintő Magyar Nemzet utolsó nyomtatott száma tavaly április 11-én jelent meg. A lap egykori munkatársai azonban nem adták fel, és elindították a teljesen független Magyar Hangot.

Simicska visszanyesi médiaportfólióját

Simicska Lajos úgy döntött, nem finanszírozza a tovább a médiaportfóliójába tartozó Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót.A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu.