A Heim Pál kórház előtt tiltakoznak az anyák, mert továbbra is a földön kell aludniuk

Már többször írtunk annak a sárbogárdi férfinak az akciójáról, aki megelégelve, hogy a beteg gyermekeik mellett sokszor a földön kell aludniuk az édesanyáknak a kórházakban gyűjtésbe kezdett és néhány hónap leforgása alatt az Anyák az anyákért alapítvánnyal több mint 30 kórháznak szállítottak le összecsukható, könnyen tisztítható ágyakat.

Az intézmények közt szerepelt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet is, akik januárban 20 darab ágyat vettek át, ám azokat nem helyezték használatba. Lapunknak ezt azzal indokolták, hogy a szakértőik megállapítása szerint az ágyak sérülés- és botlásveszélyesek, nem férnek el, valamint nehezítik a kórtermek takarítását is.

A Heim Pál inkább visszaadja az adományágyakat

Megkerestük a Heim Pál kórházat és a Debreceni Klinikát is azután, hogy kiderült, a két intézmény továbbra sem használja azokat az adományágyakat, amiket a gyermekosztályokon éjszakázó szülők kedvéért vásároltak meg civilek közadakozásból. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel kapcsolatban már korábban megírtuk, hogy bár januárban átvettek 20 darab ágyat, azokat február elején még hiába keresték a beteg gyermekek szülei, ugyanis egyszerűen elrakták őket.

A többi kórház nem élt ilyen kifogással és a szülők sem értik, hogy miért kell továbbra is éjszakánként 4500 forintot fizetniük szivacsfotelek bérléséért, mikor tudják, hogy rendelkezésre állnak az ágyak, ezért a Segítség Közvetítők, az Anyák az anyákért és a Magyar anyák közös akciót szervezett a Heim Pál Kórház elé szombat délelőttre, valamint aláírásgyűjtésbe kezdtek, azért hogy a szülők ingyen fekhessenek beteg gyermekeik mellett. A petíciót már közel négyezren írták alá.