A Médiatanács az igazság kimondására kötelezte a TV2-t

A csatorna a "Tények" című műsorában hazudott a Jobbikról.

A legerősebb ellenzéki párt ezzel kapcsolatban közölte, a Médiatanács elmarasztalta a TV2-t a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértéséért, és arra kötelezi a TV2-t, hogy "Tények" című hírműsorában tegye közzé a következő közleményt:

"A TV2 Média Csoport Zrt. médiaszolgáltató a 2019. február 9-én 18 órai kezdettel sugárzott "Tények" című műsorszám "Nem mondtak le, milliókat kaptak" című, a Jobbik Magyarországért Mozgalom két, parlamenti mandátumáról késedelmesen lemondott képviselője által felvett juttatásairól szóló hírösszeállításával megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 13. paragrafusában előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét azzal, hogy e műsorszámban nem számolt be a Jobbik Magyarországért Mozgalom azon ellentétes álláspontjáról, mely szerint a nemzeti ellenzéki párt frakciójának jogosan járt a Staudt Gábor és Szávay István tényleges lemondásáig felvett juttatás."

Hoppá! Közpénzérzékennyé vált a milliárdokat eltüntető Fidesz

Szombat reggelre valamiért hiperérzékennyé vált a Fidesz és sajtója a közpénzekre - ami alapesetben természetesen nem lenne baj, és kezdhették volna hamarabb is, mondjuk úgy 8 éve -, de ezt is olyan fideszesen (értsd: szarul) csinálták.Történt ugyanis, hogy kiszivárogtatott videorészlet híján abból voltak kénytelenek "cikket" faragni az Origón, hogy Szávay István és Staudt Gábor lemondásukat követően miért január 31-én váltak meg a parlamenti mandátumoktól.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss