Karácsony Gergelyék tovább öntik a pénzt a veszteséges parkolásba

Parkolási maffia
Fotó: Sétáló Budapest

A korábbi zuglói átláthatósági biztos szerint a polgármester is felelős a kerületnek milliárdos veszteséget okozó parkolási rendszer kialakításában - írta a kormánypárti Magyar Nemzet csütörtökön.

Vágó Gábor, a kerület tavaly novemberben leköszönt átláthatósági biztosa a lapnak elmondta: feladata annak ellenőrzése volt, hogy az önkormányzat megfelel-e a saját átláthatósági szabályainak.

"Most pont azért van balhé és ügy Zuglóban, mert a parkolással kapcsolatos minden döntés és szerződés nyilvános, a munkám tehát ebből a szempontból hatékony volt"

- fogalmazott az LMP európai parlamenti listavezetője.

Vágó Gábor szerint a kerületnek előnytelen, eddig milliárdos veszteséget termelő fizetőparkolási rendszert a képviselő-testület elé terjesztő Karácsony Gergelynek, Zugló polgármesterének közös a felelőssége az előterjesztést megszavazó képviselőkkel - írta a lap.

A zuglói képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén a Fidesz javaslatára a parkolási rendszert vizsgáló bizottság felállításáról is dönthetnek. Ugyanakkor az ülés meghívójában szereplő napirendi pontok között a parkolási övezetek bővítése és ennek részeként több mint 157 millió forintért további parkolóórák beszerzése is szerepel, a javaslatot Hajdú Flórián MSZP-s képviselő nyújtotta be.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: a XIV. kerületi fizetős parkolás 2017-es bevezetése óta több mint 700 millió forint veszteséget okozott az önkormányzatnak, és az idei költségvetésben további 301 milliós veszteséget terveztek.

Mint beszámoltunk róla, jobbikos és LMP-s aktivisták tiltakoztak múlt szombaton Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampánynyitója előtt.

A tüntető fiatalok "Parkolási maffia" feliratú, MSZP- és Fidesz-logókkal ellátott táblákkal jelezték a két párt összefonódását a parkolási ügyekben.