Gruevszki-titokszoba: vajon Szijjártó Péter az országgyűlési képviselővel is cinikus lesz?

Orbán Viktor és Nikola Gruevszki
Orbán Viktor és Nikola Gruevszki

Lapunk is beszámolt arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkára, Joó István és a korrupcióét jogerősen elítélt, a börtönbüntetés elől hazánkba szöktetett Nikola Gruevszki a 444 szerkesztősége mellett lakásban tárgyaltak.

A kormányzat szombati tragikomikus lebukása után a portál még aznap kérdésekkel fordult Szijjártó Péterhez, amelyeket nem sokkal később Demeter Márta is feltett írásban a tárcavezetőnek - egy kis kiegészítéssel. (Az országgyűlési képviselő aggodalma jogos volt, a politikusbűnözővel tárgyaló külügyminisztérium cinikus módon rázta le az újságírók érdeklődését: "Semmi különös nincs abban, hogy a Külügyminisztérium kapcsolatban van egy hazánkban tartózkodó személlyel, aki sokáig saját hazája miniszterelnöke volt.")

  • Miért találkozott pénteken a helyettes államtitkár a volt macedón miniszterelnökkel?
  • Milyen gyakran találkoznak Nikola Gruevszkivel a magyar kormány képviselői, és általában milyen témák kerülnek szóba? "Kérem, jelölje meg az eddigi találkozók pontos időpontját és az azokon részt vevők nevét és beosztását!" - ez Demeter Márta kiegészítése.
  • Nem éreznek-e ellentmondást a kormány korábbi álláspontja, mely szerint Gruevszki ügyében nem játszik szerepet a politika, és a tény között, hogy egy magas rangú kormányzati tisztviselő találkozik vele egy körúti lakásban?
  • Miért, pontosan milyen jogcímen és mire használja a magyar kormány a körúti lakást?
  • Hogyan kerültek kapcsolatba a lakás kínai tulajdonosaival?

Remélhetőleg, egy demokratikus körülmények között megválasztott országgyűlési képviselőt komolyabban fog venni a magáról láthatóan teljesen megfeledkező Szijjártó Péter vezette minisztérium.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
Az ellenzéki pártok méltán örülhetnek a sikernek, újabb visszaigazolásként értelmezve azt a 2022-es felállásra való tekintettel is. Elemzés.

Orbán Viktor: 1992

"Személyesen átélve az eltelt több mint két esztendő szinte minden politikai rezdülését, azt kell mondjam önöknek, hogy ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan kézbe venni. Olyan polgári, liberális kormány, amelyet a felhalmozott feszültségek nem rettentenek vissza az állam további visszaszorításától, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali, etatista gazdaságpolitika."

Orbán Viktor szerint térségünkben egyedül Magyarországon jelenthetnek komoly alternatívát a liberálisok a jelenlegi konzervatív kormányzattal szemben.

Orbán Viktor: 2020

"A liberális nem más, mint diplomás kommunista."